Annons:

Sök

Annons:

DÖMS TILL LÅNGT FÄNGELSESTRAFF EFTER PISTOLRÅN

Inbrottet urartade och tjuven dödshotade ägaren med kolsyrepistol. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

DÖMS TILL LÅNGT FÄNGELSESTRAFF EFTER PISTOLRÅN

En man i 25-årsåldern, bosatt i Västervik, döms till fängelse i ett år och åtta månader för ett rån i mars i år. Mannen hotade en annan man med pistol efter att ett inbrott spårat ur fullständigt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den drabbade har en sommarstuga utanför Gamleby och tog en promenad till stugan den 31 mars. Framme på platsen upptäckte han att en person var i fastigheten och upptäckte ett pågående inbrott.

Mannen försökte avstyra inbrottet när händelseutveckingen snabbt blev dramatiskt. Tjuven drog upp en pistol ur ryggsäcken och sa ”stick jag skjuter” och ”ringer du polisen skjuter jag dig i huvudet”.

Sommarstugeägaren stack från platsen och larmade polisen. I förhör har han berättat att han blev livrädd och att han var mindre än två meter från pistolen.

Stöldgodset värt 1 000 kronor

Hundpatrull sattes in i området och rånaren hittades samma kväll. Man hittade också stöldgodset – en gammal tv, en kikare och radio till ett värde av 1 000 kronor.

Mannen har hävdat att han var påverkad och att han hade varit vid en skjutbana. Därefter har han inga minnen. Pistolen var en kolsyrepistol som ”är i stort sett identisk med en skarp pistol”. 

Mannen döms för rån och ringa narkotikabrott. Han har tidigare dömts vid fyra tillfällen, men aldrig för något allvarligare än att det slutat med dagsböter. Nu blir det fängelse i 20 månader och mannen ska stanna i häkte tills domen vinner laga kraft. Skadeståndet till den drabbade blir 22 800 kronor.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: