Annons:

Sök

Annons:

 ÄNNU EN OMFATTANDE STÖLD HOS VIMMERBYFÖRETAGET

Ett okänt antal tjuvar slog till hos Vimmerbyföretaget i natt. Foto: Arkivbild

ÄNNU EN OMFATTANDE STÖLD HOS VIMMERBYFÖRETAGET

Prylar för minst 60 000 stals från Vimmerbyhus i natt. Vd Joakim Ivarsson är bedrövad.
– Det är så jäkla tråkigt, säger han.

Annons:

I november hade Vimmerbyhus inbrott i sin husfabrik på Turbingatan i Vimmerby. Då stals handmaskiner till ett värde av 60 000 kronor. I natt var det dags igen.

– Tillvägagångssättet har varit liknande och de har tagit de nya verktyg som vi stoppat in i fabriken. Det är nya maskiner: cirkelsågar, skruvdragare och liknande. Värdet är högre än när vi värderade sist för då var det gamla maskiner. Vi hoppas att folk kan ha lite koll och se om någon köper en begagnad maskin som är alldeles för billig.

Hur påverkas företaget?

– Det är så jäkla tråkigt. Framförallt känner man en oro för att någon har varit inne i lokalen, det är otäckt. Sedan påverkar det ekonomiskt förstås, men vi är snabbt igång. Vi har byggvaruhuset intill som har maskiner så vi står inte stilla. Vi kämpar vidare.

Kommer ni vidta några åtgärder efter att ha drabbats igen?

– Vi ska höja beredskapen och Securitas har ett uppdrag att larma upp. Vi har ett bra skalskydd, men det finns kryphål som vi måste täppa till. Sedan funderar vi på kameraövervakning för att dokumentera vilka som varit här inne.

Händelsen inträffade mellan 18.30 och 06.45 och polisen har inget att gå på i nuläget. 

– Man har klippt upp staketet och sedan tagit sig in i fabriken på okänt sätt och tagit handmaskiner. Vi kan inte sätta inbrottet i samband med andra brott i närtid, säger Ulf Gollungberg vid polisen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: