Annons:

Sök

Annons:

Man från Vimmerby kommun döms för flera brott begångna i Hultsfred

En man från Vimmerby kommun har dömts vid Kalmar tingsrätt för ett flertal brott. Samtliga brott ska ha inträffat i samband med att polisen stoppade honom på riksväg 34 i Hultsfreds kommun i mars förra året.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

En man i 45-årsåldern bosatt på en ort i Vimmerby kommun har stått åtalad för rattfylleri, olovlig körning, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Nyligen kom tingsrättens dom, och mannen fälls på samtliga punkter.

I polisförhör erkände mannen åtalspunkten avseende olovlig körning, men förnekade de tre övriga.

Avseende rattfylleriet och narkotikabrottet, där bevisning visade att mannen haft spår av cannabis i sitt blod då han stoppades på riksväg 34 i Hultsfreds kommun i mars 2019, menade han att detta måste ha berott på passiv rökning då han var på fest dagen innan. Rätten gick dock på åklagarens linje, då THC-koncentrationen ansågs för hög för att mannens förklaring skulle vara sannolikt.

Förnekade brott

Vad gäller åtalspunkten brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, menade åklagaren att mannen hade haft en kniv och en batong på allmän plats trots att detta inte var befogat.

Den åtalade vidgav att han haft föremålen med sig i bilen, men förnekade brott eftersom han glömt bort att hänga av sig jaktgrejorna. På fråga från polisen vad batongen använts till uppgav mannen att han hade den till att avliva eventuella kaniner, står att läsa i domen.

Rätten menade dock att han inte haft befogad anledning att inneha vare sid kniv eller batong, men skriver samtidigt i domen att detta berodde på oaktsamhet.

Tingsrätten bestämde påföljden till 90 dagsböter om 200 kronor. Eftersom fängelse ingår i straffskalan ska mannen betala en avgift om 800 kr till brottsofferfonden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: