Annons:

Sök

Annons:

TVÅ PERSONER RÄDDADES FRÅN BRINNANDE BÅT I VÄSTERVIK

En båt brinner i Västerviks skärgård. Foto: Läsarbild

TVÅ PERSONER RÄDDADES FRÅN BRINNANDE BÅT I VÄSTERVIK

En båt började brinna i centrala Västervik på söndagseftermiddagen. Två personer, som var på båten, är i säkerhet. 

Annons:

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 17.17 på söndagen och det handlar om en brand på en fritidsbåt i Västervik marina. 

Både polis och räddningstjänst larmades till platsen. Katatina Rusin, pressinformatör vid polisen ledningscentral i Malmö, berättar att två personer har befunnit sig på båten och att båda två är i säkerhet. Det är dock oklart om någon av dem behöver föras till sjukhus. Båten brann upp och har i sin tur sjunkit till botten. 

– Vi har lämnat platsen och lämnat över till räddningstjänsten som alltjämt jobbar med ärendet. Det är en båt där det har uppstått någon form av brand, säger Katarina Rusin. 

Båten brann upp och sjönk

Jakob Sundell vid räddningstjänsten berättar mer om insatsen med den brinnande båten. 

– Initalt fick vi larm om att det ar personer i vattnet, vilket gjorde att vi åkte med räddninsgdykare. Vid framkomst så blir det klart att det inte finns några persiner i vattnet eller på båten som brinner för fullt på Skeppsbrofjärden utanför Västervik, säger Jakob Sundell och fortsätter:

– Det är gasolflaskor och bränsle på båten så då ska vi se till att inga andra kommer till skada. När branden har lugnat sig så gör vi ett försök att få in båten innan den sjunker men vi misslyckades. Den sjönk ganska fort. 

Allmänhetens insats hyllas

Räddningstjänsten tog kontakt med miljökontoret som kom till platsen i och med att det var bensin på båten som hade sjunkit till tolv meters djup.

– Efter samråd med den personen och Kustbevakningen så insåg vi att vi inte kunde göra något mer. Det är högst troligt att båten och bensinen förblir på botten. Bensinen kommer dunsta. 

Efter att båten hade fattat eld var det personer på vattenskotrar som plockade upp de två personerna från den brinnande båten och körde in dem till land.

– Jag skulle gärna vilja premiera personerna för denna insats. Det är väldigt, väldigt bra agerat. 

Det som har orsakat branden är någon form av explosion i motorrummet men exakt vad som har hänt går att säga eftersom båten ligger på botten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: