Annons:

Sök

Annons:

  • Omfattande vandalisering av smalspårstågen i natt

    Två smalspårståg vandaliserades på stationen i Virserum i natt. Foto: Privat

  • Omfattande vandalisering av smalspårstågen i natt

    Foto: Privat

Omfattande vandalisering av smalspårstågen i natt

Den gångna natten utsattes två av smalspårets rälsbussar för omfattande vandalisering. Nu väntar tidskrävande och kostsamma reparationer för smalspårsföreningen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under natten till måndagen har någon eller några roat sig med att krossa rutor på ett par av smalspårets rälsbussar som stod uppställda vid stationen i Virserum.

– Det handlar om omfattande stenkastning. Gissningsvis har det hänt någon gång mellan 23.00 i går kväll och 07.00 på måndagsmorgonen. Vi var där på kvällen, och då var allt som det skulle. Men när vi kom dit i morse, var det inte lika kul, säger trafikchef Olaf Lindström. 

Kostsamt och tidskrävande arbete 

Nu väntar ett både kostsamt och tidskrävande arbete för föreningen för att få rälsbussarna hela igen.

– Det är svårt att ge något exakt belopp på vad det kostar att laga skadorna, men det handlar ju om nya rutor och framför allt arbetet med att laga dem. Det är flera öppningsbara fönster som är krossade och de tar en hel del tid att byta.

–  Det här känns både onödigt och så oerhört tråkigt. Det skapar onödigt arbete, tid som man kunde ha lagt på bättre grejer, samt att det kostar pengar som hade behövts till annat, säger Olaf Lindström.

Gav sig även på dressincyklar 

På platsen står även föreningens dressincyklar uppställda, och inte heller de fick vara i fred.

– De är fastlåsta när vi inte är där, men dessa har man försökt lyfta och fått iväg några meter innan kättingarna har trasslat in sig i cyklarna.

Händelsen är polisanmäld och nu söker Smalspårsföreningen efter vittnen till händelsen.

– Vi tar tacksamt emot tips för vidarebefordran till polisen om det är någon som har sett eller hört något, eller om man har aningar om vem som ligger bakom det här, säger Olaf Lindström.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: