Annons:

Sök

Annons:

BERUSAD MAN BLEV VÅLDSAM I BUTIK – MISSTÄNKS FÖR RÅN

Systembolaget i Hultsfred utsattes för en man som stal alkohol från butiken i fredags och blev misstänkt för rån. Foto: Privat

BERUSAD MAN BLEV VÅLDSAM I BUTIK – MISSTÄNKS FÖR RÅN

En man i 25-årsåldern är misstänkt för rån efter att ha blivit våldsam när personalen försökte stoppa honom från att stjäla på Systembolaget. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var vid 15.25-tiden på fredagen som en man plockade på sig två flaskor likör från butiken och passerade kassorna utan att betala för sig. När personalen skulle ta tillbaka alkoholen och stoppa honom gjorde han motvärn och personalen fick hjälp av en kund som blev spottad i ansiktet. 

– Personalen försökte hindra honom men han blev aggressiv och de släppte iväg honom utan att ingripa mer. Polisen tillkallades till platsen och när de fick vetskap om var han hade tagit sin tillflykt så sökte de upp honom. De hittade honom i en lägenhet och han var berusad. Nu är han identifierad av polisen, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. 

Ärendet rubriceras som rån

I dagsläget rubriceras ärendet som rån, enligt Anders Hultman. 

– Om det landar på rån i slutändan är osäkert. Själva gärningen motsvarar kanske inte det straffvärde som är för ett rån. Ofta handlar det kanske på misshandel/ofredande och stöld i butik. Men i nuläget är det rubricerat som rån, säger han. 

Systembolaget fick stänga sin butik tillfälligt under en stund på fredagseftermiddagen och öppnade vid 17.00 som planerat. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: