Annons:

Sök

Annons:

Misstanken: Kronhjort offer vid tjuvjakt i kommunen i helgen

En kronhjort misstänks ha fallit offer för tjuvjägare i kommunen i helgen. De misstänkta tjuvjägarna var dock inte särskilt diskreta vid hanteringen av det döda djuren, utan lämnade gott om spår efter sig. En misstänkt bil ska också ha setts i området. Foto: Privat

Misstanken: Kronhjort offer vid tjuvjakt i kommunen i helgen

Natten till lördagen misstänks en kronhjort ha tjuvskjutits vid Råshult i Locknevi. På platsen hittade man en större blodpöl, släpmärken, en patron samt djurhår.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var tidigt på lördagsmorgonen som jakträttsinnehavaren upptäckte vad som hade hänt under natten, någon gång mellan klockan 01 och 07 på lördagen, vid Råshult, Locknevi, Vimmerby kommun.

På platsen, som uppges ha liknat en ”slaktplats”, fanns en stor blodpöl på vägen. Dit misstänks det skjutna djuret ha dragits ut från en intilliggande åker och sedan fraktats bort i något fordon.

Över åkern kunde man se släpmärken efter det som tros vara ett stort djur, och man hittade också hår från kronhjort. En patron ska också ha hittats i anslutning till platsen.

En mörkgrå Mitsubishi L200 ska ha setts i området omkring klockan 03 på natten mot lördagen, men det är ännu oklart om den har med tjuvjakten att göra. Polisen är intresserad av att få in tips kring händelsen.

En anmälan om jaktbrott är upprättad.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: