Annons:

Sök

Annons:

GICK TILL ATTACK PÅ BUSSCHAUFFÖR EFTER DISPYT OM BILJETT

En yngre man misstänks för dubbla brott då han ska ha misshandlat en busschaufför efter dispyt om biljett. Foto: Ossian Mathiasson

GICK TILL ATTACK PÅ BUSSCHAUFFÖR EFTER DISPYT OM BILJETT

En busschaufför i 50-årsåldern blev misshandlad av en okänd yngre man vid en busshållplats i Rosenfors på fredagskvällen. 

Annons:

I går rapporterade vår tidning om en otäck händelse på en av KLT:s bussar i Hultsfreds kommun. Polisen hade inte så mycket mer information mer än att en busschaufför hade blivit slagen av en passagerare. 

Nu är anmälan skriven och polisen har en hel del information angående gårdagskvällens händelse på bussen. 

Busschauffören, en man i 50-årsåldern, körde kvällens sista tur från Mörlunda till Hultsfred. När han kom fram till en busshållplats i Rosenfors klev en yngre kille på bussen. 

– Då ska det ha uppstått någon form av diskussion gällande biljett så chauffören fick ta emot ett flertal knytnävsslag i ansiktet. Den unga mannen ska även ha slagit mot en ruta i dörren med knytnävarna så rutan har spruckit. Därefter hoppade misstänkt av bussen, säger Evelina Olsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Malmö. 

Polisen efterlyser tips

Därefter körde chauffören vidare till resecentrum i Hultsfred där både polis och ambulans befann sig. 

– Chauffören kunde ta sig till Hultsfred där vi mötte upp. Han undersöktes av ambulanspersonal på plats och behövde inte följa med in till sjukhus, säger Evelina Olsson. 

Polisen har upprättat två anmälningar om våld mot tjänsteman och skadegörelse. Polisen vill nu ha tips från allmänheten angående händelsen som inträffade vid en busshållplats vid bruket i Rosenfors. 

Den misstänkte mannen, som är okänd för målsägande, beskrivs vara i åldern 17 till 20 år, cirka 170 centimeter lång, smal, ha svart, kort hår och utländsk härkomst.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: