Annons:

Sök

Annons:

KROCK I HULTSFRED – ETT FORDON HAR HAMNAT I EN TRÄDGÅRD

En trafikolycka med två personbilar inträffade i Hultsfred på torsdagen. Foto: Räddningstjänsten Hultsfred

KROCK I HULTSFRED – ETT FORDON HAR HAMNAT I EN TRÄDGÅRD

Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun fick larm om en trafikolycka vid kyrkan i Hultsfred på torsdagen. En bil kom från en sidogata, körde ut på huvudled och kolliderade med en annan bil som hamnade i en närliggande trädgård. 

Annons:

Strax före klockan 14.00 på torsdagen kolliderade två personbilar med varandra i korsningen Österlånggatan-Hantverkaregatan i Hultsfred. En bil körde rakt igenom ett staket och hamnade i en trädgård.

– Det har färdats tre personer i de här två bilarna, varav två har tagit sig ur för egen maskin och är chockade. En person sitter kvar i en bil och är chockad men vid god vigör. Ambulans ansluter precis i detta nu och ska göra en bedömning, säger Ulf Bowein vid räddningstjänsten i Hultsfred vid 14.30-tiden. 

Så har olyckan gått till

Det kraftiga snöovädret och halkan är den huvudsakliga anledningen till krocken i Hultsfred.

– Det är en korsningsolycka så det är troligtvis en kombination med att man har upptäckt den ena bilen för sent, bromsat, inte fått stopp och kört rakt ut i den andra körbanan. Det är en bil som har kommit från en sidogata och kört ut på huvudled vid kyrkan. En bil har hamnat i en grannträdgård och står inne på en villatomt. Bilen har kört igenom ett staket och träffat ett elskåp så EON är på väg för att ta hand om problematiken kring det nedkörda elskåpet, säger Bowein.

Uppdatering 15.11: Alla inblandade personer omhändertogs på olycksplatsen och ingen är förd med ambulans till sjukhus. Räddningstjänsten är färdiga på platsen och polisen är kvar och avvaktar bärgning av bilarna. RT har spärrat av ett elskåp i väntan på EON:s drifttekniker. Trafiken flyter på som vanligt då bilarna har flyttats undan.

– Bilen som står i trädgården har kört på huvudleden och bilen som står på vägen har kommit från en sidogata och träffat den andra bilen i sidan, vilket har gjort att den har fått tryck och hamnat i trädgården, säger Ulf Bowein. 

Evelina Olsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral, berättar att polisen har upprättat en anmälan om ej iakttagen väjningsplikt. 

Texten har uppdaterats. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: