Annons:

Sök

Annons:

Tingsrätten dömde tonåringen från Vimmerby till 150 timmars ungdomstjänst. En dom som blivit sänkt av Hovrätten. FOTO: MostPhotos.

Hovrätten sänker straffet ett tågsabotaget i Södra Vi

Det var i juni tidigare i år som vi rapporterade om tågsabotaget i höjd med Södra Vi, Vimmerby kommun. Efter att en av pojkarna överklagat domen har nu Göta hovrätt sänkt straffet för en av de dömda.

Annons:

Det var under sommaren 2020 som Kustpilens tåg mellan Kalmar och Linköping vid upprepade tillfällen utsattes för sabotage i höjd med Södra Vi, Vimmerby kommun.

Tonårspojkarna ska ha kastat sten mot tåget och även lagt järnföremål, en trädstam och stenar på spåret. Enligt domen ska ungdomarna varit oense om järnföremålet skulle ligga kvar eller inte.

Tingsrätten ansåg dock att det var ställt utom allt rimligt tvivel att en av de tre ungdomarna bar ansvaret för att föremålet låg kvar på rälsen.

Ungdomstjänst

En av pojkarna dömdes för grov skadegörelse och framkallande av fara för annan. Påföljden för den ungdomen, hemhörande i Vimmerby kommun, blev 150 timmars ungdomstjänst. En dom som senare kom att överklagas.

Göta hovrätt sänker straffet

Göta hovrätt delar tingsrättens bedömning av brottsrubricering men anser att straffvärdet är lägre än vad tingsrätten antagit. Därför ska antalet timmar ungdomstjänst sättas ner till 110 timmar.

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: