Annons:

Sök

Annons:

Karin Bjarnegård emottager Vitsippspriset av Gudrun Brunegård under KD Vimmerbys sommarfest på Kröngården.

Vitsippspriset till miljökämpe – samlat ihop skräp i Vimmerby

Vitsippspriset, som delas ut av KD Vimmerby, går i år till Karin Bjarnegård, som på egen hand samlat ihop skräp motsvarande minst en lastbilslast.

Annons:

I 15 års tid har Karin Bjarnegård plockat burkar, flaskor och annat skräp vilket sammanlagt gott och väl skulle fylla en lastbil, enligt ett pressmeddelande från KD. För detta engagemang belönades hon under onsdagen med KD Vimmerbys Vitsippspris. Motiveringen löd:

”På eget initiativ har Karin Bjarnegård under många år gjort en enastående miljöinsats, genom att regelbundet, periodvis flera gånger i veckan, samla upp stora mängder skräp som kastats på marken. Därigenom har hon inte bara bidragit till att ge omgivningen ett välbehövligt skönhetslyft, utan också besparat samhället betydande kostnader. Hennes engagemang och uthållighet väcker både beundran och respekt. Karins insatser i det tysta är ett föredöme och värda all uppmuntran.”

– När jag går där och plockar upp en aluminiumburk till exempel, så tänker jag på att metallen kan återvinnas nästan hur många gånger som helst. Om vi tar tillvara den resursen, som redan hämtats upp ur gruvorna, minskar trycket på att öppna nya gruvor och förstöra miljön för växter, djur och människor. Detsamma med glas. Det är tråkigt att folk medvetet krossar glasflaskor. Det riskerar att bli till skada och blir också svårare att plocka upp, kommenterar Karin Bjarnegård.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: