Annons:

Sök

Annons:

Mats Krantz, Bosse Andersson, Sven Magnusson och Hans-Göran Johansson står framför de nya boulebanorna i Södra Vi. Foto: Ossian Mathiasson

Premiär för åtta nya boulebanor i Södra Vi

Nu har seniorerna i Södra Vi premiärspelat på de åtta nya boulebanorna på Ulfveskogs grusplan.
– Nu är det som det ska vara på en boulebana, säger Sven Magnusson.

Annons:

Den tidigare spelplanen vid klubbstugan på Ulfveskog i Södra Vi har fyllt sin funktion i flera års tid.

Ett ökat antal boulespelare och coronarestriktioner ledde till en flytt av spelplanen, nämligen till grusplanen i nära anslutning till entrén på Ulfveskog.

– Vi spelar på grusplanen för andra året i rad. Underlaget var inte förberett för boulespel så vår önskan har hela tiden varit att kunna åtgärda underlaget, säger Sven Magnusson.

"Uppfyller måtten för lokala tävlingar"

Det behövs specifika grussorter för att anlägga en bana för boulespel, vilket Södra Vi-företaget Sven-Eriks Åkeri AB har skänkt plus att företaget har ombesörjt transporterna.

– Arbetet för att anlägga nya banan har skett av medlemmarna med stöd av Södra Vi IF så vi har grävt bort det gamla gruset, lagt på fyra centimeter stenmjöl och lika mycket av annat specialgrus. Vi har fått åtta banor som uppfyller måtten för lokala tävlingar. De ska vara 3x12 meter men våra banor är 3,10x13 meter, säger Sven Magnusson och fortsätter: 

– Det ska bli en sarg runt banorna framöver men det blir kanske inte förrän i vår. Det är bra om det sätter sig ordentligt först.  

Det brukar vara runt 30 spelare vid varje speltillfälle som äger rum på tisdagseftermiddagar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: