Annons:

Sök

Annons:

Amanda Steén från Vena är ny butikschef på Coop i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Amanda från Vena utsedd till ny butikschef på Coop i Vimmerby

Venatjejen Amanda Steén är utsedd till ny butikschef på Coop i Vimmerby och efterträder Emeli Svensson Sandin. 
– Det är inte tanken att det ska vara en kortsiktig plan utan jag ska köra på, säger Amanda Steén.

Annons:

Emeli Svensson Sandins tid som butikschef på Coop i Vimmerby blev inte särskilt lång. Hon tillträdde tjänsten i september 2020 och slutade i somras för att återvända till sin tidigare arbetsgivare inom modebranschen. 

Coop på Norrtullsgatan har stått utan ordinarie butikschef i några månader och nu har de hittat ersättaren. 

Amanda Steén, ursprungligen från Mörlunda och numera boende i Vena, har utsetts till ny butikschef för matbutiken och lämnar därmed samma roll som hon har haft på Coop i Berga i två och ett halvt år. Hon tillträdde den nya chefstjänsten den 1 september. 

– Det känns jättebra. Jag blev inkastad precis innan en kvalitetscertifiering som vi har nästa vecka så mina två första veckor har gått till att fokusera på den samtidigt som jag ska försöka komma in i rutinerna och lära känna medarbetarna, säger Amanda Steén. 

"Lät som en rolig utmaning"

Hon kommer som sagt närmast från två och ett halvt år som butikschef i Berga och jobbade dessförinnan tre år som ställföreträdande butikschef på Coop i Blomstermåla. 

– Jag har närmare sex år inom Coop. Jag sökte inte tjänsten på Coop i Vimmerby utan jag fick frågan. De tyckte att det var dags för en lite större utmaning och jag kände likadant. Berga är en liten butik med fem anställda inklusive mig. Jag tyckte att det lät som en rolig utmaning och tackade ja, säger Amanda Steén. 

Med tanke på att hon bor i Vena får hon en kortare resa till jobbet i Vimmerby. 

– Jag har haft fem mil till Berga och nu har jag knappt två mil till Vimmerby så det är klart att det blir skillnad. 

Vad ser du för utmaningar i den nya butiken?

– Även om jag har jobbat på Coop i flera år så finns det stora differenser mellan butikerna. Det gäller att sätta sig in i alla nya rutiner och lära känna personal och kunder. Det är ganska mycket jobb som vi behöver göra i butiken då vi har gått ner en storlek rent sortimentsmässigt. Just nu har vi lite för mycket butiksyta till sortimentet vi har. Det är en utmaning som jag ser. 

Hur ska ni jobba vidare med den utmaningen?

– Det gäller att fylla ut med varor som det är högt säljtryck på och att vi får plocka fram storsäljarna. Det är en stor butik med gott om utrymme så det finns en del att göra. 

"Inte här tillfälligt"

Det har genom åren varit stor ruljans på chefsposten i Vimmerby och Amanda Steén ser sitt nya jobb som långsiktigt. 

– Det är inte tanken att det ska vara en kortsiktig plan utan jag ska köra på. Sedan kan man aldrig garantera hur länge det blir men jag är inte här tillfälligt, säger hon och fortsätter:

– En butikschef, som har gått i samma butik år efter år, blir lite hemmablind så det kan vara bra med rotation någon gång ibland. Det ska inte hända alltför ofta. Det blir en trygghet för personalen att ha samma butikschef än att det ska bli flera skiften med nya rutiner. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: