Annons:

Sök

Annons:

Tessan Jigfjord har hållit i ett flertal sök efter den kvinna som försvann i Hultsfred 2019 och vars kvarlevor hittades för drygt två veckor sedan. Foto: Arkivbild

Sökledaren efter att försvunna kvinnan hittats död: "Visst blir man påverkad"

Många gånger sökte Missing People efter den försvunna kvinnan i områden runt Hultsfred. I slutet av förra veckan bekräftades att de kvarlevor som hittats tillhörde den försvunna kvinnan.
– Visst blir man påverkad, säger Tessan Jigfjord på Missing People. 

Annons:

Tessan Jigfjord är pressansvarig för Missing People i Jönköping och har varit engagerad och involverad i sökandet efter den unga kvinna som anmäldes försvunnen i Hultsfred i maj 2019. 

Missing People har anordnat en lång rad av sökinsatser för att försöka hitta den unga kvinnan. För drygt två veckor sedan hittade en privatperson mänskliga kvarlevor i ett skogsområde och slog larm till polisen. I slutet av förra veckan bekräftades det att kvarlevorna tillhörde den försvunna kvinnan.

– Ganska omgående misstänkte man ju det. Det var nära ett område där vi har haft en sökinsats. Samtidigt får vi inte in alla anmälningar på försvunna personer. Det är inte så många, men en del försvinner obemärkt. Så det skulle ha kunnat vara vem som helst, säger Tessan Jigfjord.

"Var i närheten"

Under 2020 anordnade Missing People några sökinsatser i Hultsfred, men under pandemin har det blivit lägre frekvent.

– Hade inte corona kommit hade vi nog haft någon större sökinsats. Vi planerade ett sök med sportdykarna i Hultsfred, men så kom corona och de kunde inte ta sig in i något badhus för att träna. Totalt har vi nog haft fem, sex större sök. 

Missing People har sökt i närheten av det område där kvinnans kvarlevor hittades.

– Vi utgick från Lixerum och sen runt sjön Linden. Vi var aldrig i precis det här området, men vi var i närheten. Det är skönt att veta att vi inte har missat något i alla fall. Det är rätt så jobbigt om personer hittas exakt där vi har varit, för då har vi ju missat något. 

"Blir påverkad"

Tessan Jigfjord säger att det är kluvet.

– Man få vill ju få ett avslut och få veta. Med ungdomar är det alltid svårt. En del kan ha valt att försvinna och då får man bara hoppas att de lever väl där de själva har valt att söka sig. Är det en äldre dement person som är borta så länge, så man vet till 99 procent att den är avliden. Det kan man inte veta med ungdomar, men det är klart att det blir kluvet.

Vad känner du för att hon har hittats död?

– Man undrar ju kring omständigheterna. Vi vet inte mer än vad som har stått i tidningen. Vi har många frågor vi också och visst blir man påverkad.

Tessan Jigfjord hoppas förstås att polisen kan komma fram till en lösning på fallet.

– Alla vill ha ett slut på historien, så man slipper fundera och slipper spekulation. Man hoppas att polisen löser det om det ligger något brott bakom eller att de kan konstatera inget brott ligger bakom. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: