Annons:

Sök

Annons:

Det var säljstart för det nya stora bostadsprojektet BRF Stubingränd i Vimmerby i måndags. Foto: Ossian Mathiasson

Säljstart för nya radhusen i Vimmerby: ”Träffar så många jag bara hinner med”

I måndags gick startskottet för försäljning av FB Bostads nya bostadsprojekt Stubingränd i Vimmerby. Det planeras för 23 bostäder i radhusform, och intresset vid säljstart är stort, menar Magnus Boberg, mäklare på Fastighetsbyrån i Vimmerby som förmedlar bostäderna. 

Annons:

– Det har varit jättestort intresse och jag hade fullt upp under gårdagen. Sedan är det en ganska lång process från säljstart till avtal, men vi jobbar på och jag träffar så många som jag bara hinner med, säger Magnus Boberg, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån i Vimmerby. 

Byggstart beror på försäljning

För Göteborgsföretaget FB Bostad är bostadsrättsföreningen Stubingränd det tredje byggprojektet av bostäder i Vimmerby, efter Brf Rönnbärsgatan och Stören, och planeras ligga vid Stubingränd i området Stenshult. Än finns inte något datum för byggstart - det beror helt på intresset och hur snabbt bostäderna säljs. 

– Vi har sagt att 60 procent av husen ska vara kontrakterade för att FB Bostad ska sätta spaden i marken. Så det beror helt på hur många som är hugade att skriva på, säger Boberg. 

Annan typ av bostäder

Eftersom det är en annan typ av bostad än tidigare byggda brf Stören och Rönnbärsgatan är det svårt att göra jämförelser när det kommer till intresse. 

– Det är lite en annan typ av bostäder, så i antal har det inte varit lika många intressenter – Stören var väl en 60-70 föranmälda till, och de nivåerna är vi inte på idag. Men det finns ett stort intresse. Främst är det barnfamiljer vi tänkt nischa oss emot. Yngre, aktiva familjer med tanke på det geografiska läget, säger Magnus Boberg. 

Priserna för bostadsrätterna varierar och ligger mellan cirka 1,9 och 2,2 miljoner kronor.  

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: