Annons:

Sök

Annons:

  • Demox AB har påbörjat den omfattande rivningen av fem huskroppar med 108 lägenheter på Granitvägen i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

BILD- OCH VIDEOEXTRA: OMFATTANDE RIVNINGEN I HULTSFRED ÄR IGÅNG

Nu har rivningen av fem huskroppar med totalt 108 lägenheter i bostadsområdet Stålhagen i Hultsfred börjat. 
– Det går fint och vi påbörjade rivningen i dag, säger Pär ”Pelle” Larsson på Norrköpingsföretaget Demox AB som ansvarar för saneringen och rivningen på Granitvägen.

Annons:

I december 2020 tog ett enigt fullmäktige i Hultsfreds kommun det formella beslutet om rivning av fem huskroppar med totalt 108 lägenheter på Granitvägen i Stålhagen i Hultsfred. 

Det är lägenheter som Migrationsverket har hyrt för asylsökande i Hultsfreds kommun. I februari 2020 beslutade Migrationsverket i samråd med Hultsfreds Bostäder och Hultsfreds kommun att säga upp samtliga lägenheter och avvecklingen var helt genomförd i januari 2021. 

Rivning i tre månader

Det är fem huskroppar med 108 lägenheter på Granitvägen i Hultsfred som ska jämnas med marken. I dag inledde Norrköpingsföretaget Demox AB rivningen av byggnaderna och vår tidning fanns på plats när grävmaskinen satte käkarna i byggnaderna. 

– Rivningen kommer pågå till början på januari, det vill säga i tre månader. Vi klipper ner huset och sorterar upp allt material som finns kvar. Det sista som görs är att ta bort all armering ur betongen, säger Pär ”Pelle” Larsson på Demox. 

Vår tidning rapporterade i somras om att Demox vann upphandlingen och fick i uppdrag att jämna huskropparna med marken. 

– Det vi har gjort under de senaste månaderna är att vi har utfört både asbest- och PCB-sanering och selekterat alla lägenheter så nu är det betongrent. Nu är det bara skalet kvar på de fem huskropparna. Allt har flutit på och vi ligger en vecka före i tidsplan, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: