Annons:

Sök

Annons:

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Bolag inom Vimmerbykoncern krävs på miljoner för momsbedrägerier

Ett dotterbolag till den Vimmerbybaserade koncernen Ambience Group AB får en skattesmäll på närmare 16 miljoner kronor. Skatteverket menar att ägarna borde ha varit fullt medvetna om att deras leverantör var inblandad i misstänkta momsbedrägerier.

Annons:

Ett bolag inom koncernen Ambience Group – som i fjol ägde krisande kedjan Teknikmagasinet under en tid – får en skattesmäll för inblandning i momsbedrägerier inom mobilbranschen.

Skatteverket anser att ägarna borde ha varit fullt medvetna om bedrägerikopplingen, och kräver in totalt drygt 13 miljoner kronor i moms och 2,7 miljoner i skattetillägg för bristerna under 2019 och 2020.

Skattesbeslutet gäller distributionsbolaget Isolda AB (numer Nordisk Förbrukningsdistribution AB), baserat i Göteborg.

Ägarna har nekat till all kännedom om att deras leverantör var inblandad i misstänkta momsbedrägerier.

Baserat i Vimmerby

Ambience Group, som är baserad i Vimmerby, hette tidigare Ambia Trading. Även koncernbolaget har utretts av Skatteverket för inblandning i tidigare momsbedrägerier, men fick i februari i år rätt i domstol i det fallet och friades från misstankarna.

Ambience Group begärdes i slutet av fjolåret i rekonstruktion för obetalda miljonskulder, och fick i samband med det sälja Teknikmagasinet.

Vi har försökt att nå Ambience Groups vd Markus Andersson, som under den granskande tiden är en av de personer som har företrätt Isolda AB, men utan att lyckas.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: