Annons:

Sök

Annons:

Församlingshemmet i Gullringen är nu sålt. Foto: Arkivbild

Församlingshemmet i Gullringen sålt – här är nya ägarnas plan

Efter många turer är det äntligen klart med köpare till Gullringens församlingshem. Det var i maj som kyrkan meddelade att församlingshemmet som är byggt på 1960-talet skulle säljas. Anledningen till försäljningen var för få besökare till de aktiviteter och Gudstjänster som anordnats i församlingshemmet. 

Annons:

Nu står det klart att församlingshemmet i Gullringen efter flera turer är sålt. Sedan i maj har fastigheten från 1960-talet legat ute till försäljning, och affären har varit nära att ros i hamn ett par gånger. Nu är dock allt påskrivet och klart och fastighetsmäklare Magnus Eek är är nöjd med affären. 

– Jag har ju arbetat med detta sedan i maj, men nu är det påskrivet och klart. Det är ett pensionerat par från Stockholm som köper fastigheten och ska bedriva ideell verksamhet där. De kommer att bo tillfälligt i lägenheten i fastigheten. 

Vilken typ av ideell verksamhet handlar det om? 

– En del av fastigheten vill de ska kunna nyttjas av ortsbor och föreningar, så de vill gärna att föreningar tar kontakt med dem – scouter, ungdomsverksamheter till exempel. 

Enligt Magnus Eek är Svenska Kyrkan som säljare mycket nöjda med affären och köparna. Priset på fastigheten blev 1 250 000 kronor, en liten bit över utgångspriset som var satt till 1 100 000 kronor. 

Det har varit många turer kring försäljningen, vad beror det på?

– Ja det har det varit. Det är en massa olika omständigheter bara. Ibland tar det längre tid. 

"Kommer inget folk"

Bakgrunden till att församlingshemmet skulle säljas var ett minskande intresse för den verksamhet som bedrevs där.

– Den verksamhet vi har kommer det inget folk på. Det har tappat väldigt mycket genom åren. På 80- och 90-talet var det rätt mycket folk på gudstjänsterna, men det har tunnats ut mer och mer. På soppluncherna är det kanske jag, vaktmästaren, prästen och två-tre till. Det blir rätt dyrt i förlängningen och fungerar inte, sa Lennart Sjöstedt, kamrer och kantor i Södra Vi pastorat, i maj månad.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: