Annons:

Sök

Annons:

Så här såg julgranen ut ett annat år. Foto: Arkivbild

Kommunen vill ha in julgranar – "Trevlig tradition"

Vimmerby kommun söker nu julgranar för att ha på offentliga platser runt om i kommunen. Viktigast är att hitta rätt till torget i centrum.
– Det svåraste är att hitta den största på torget, säger driftchefen Tomas Larsson.

Annons:

Första advent närmar sig – även om det är några veckor bort. Redan nu går kommunen ut och söker julgranar som invånare är beredda att skänka till kommunen. 

– Det svåraste är att hitta den största granen som är på torget. Det behöver vara en rejäl gran. Vi har också granar i ytterområden, så tre stycken hade varit alldeles utmärkt att få in. Men det viktigaste är en snygg, hyfsat stor, gran till torget i Vimmerby, säger Tomas Larsson.

Brukar det vara svårt? 

– Allmänheten har varit väldigt tillmötesgående. Vi har haft lite tur med vissa granar som står illa till på någon trädgård. Då hjälper vi förstås till med att återställa efteråt och snyggar till efter oss.

Hur brådskande är det?

– Vi brukar vilja ha det klart veckan innan första advent, så vi har veckan på oss att fixa till det. 

Vad ger det Vimmerby?

– Totalt sett tror jag att det psykologiskt ger lite ljus och stämning mitt i allt mörker. Under den mörka tiden är det väldigt trevligt att ha en gran på torget och den traditionen har också funnits länge här i Vimmerby.

Har du en gran du vill skänka till kommunen? Då gäller det att ta kontakt med gatukontoret. Första advent infaller i år den 28 november.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: