Annons:

Sök

Annons:

Foto: Genrebild

Man kränkt av vaccinbrev han fick på posten – JO-anmäler regionen

En man från Vimmerby anmäler Region Kalmar län till Justitieombudsmannen (JO) efter att ha fått ett brev skickat till sig om vaccinering mot covid-19. "Det känns mycket obehagligt", skriver han.

Annons:

Mannen från Vimmerby känner sig kränkt efter att ha fått ett brev direktadresserat till sig från Region Kalmar län. Brevet innehöll bland annat två förslag på vaccintider mot corona.

”Det känns, ovaccinerad eller vaccinerad, mycket obehagligt att de försöker att de kringgå GDPR och vår grundlag som ska skydda oss”, skriver mannen i sin anmälan till JO.

Mannen har varit i kontakt med en jurist, som menar att det är många lagar som kringgås i detta ärende, ”vilket gör att i princip samtliga invånare som är 16 år eller äldre i regionen kan ha rätt att kräva skadestånd för de kränkningar det innebär”, skriver han.

Mannens jurist anser att 15 000 kronor kan vara ett skäligt skadeståndsbelopp för var och en att kräva av Regionen ”genast och i samband med att de skickar ut dessa brev”.

”Jag förtydligar här också att rätten till skadestånd tillkommer samtliga individer som tillhör regionen, såväl vaccinerade som ovaccinerade, då framförallt grundlagskränkningen träffar alla”, skriver han avslutningsvis.

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: