Annons:

Sök

Annons:

Rappartisten Einár sköts i natt till döds i ett bostadsområde i Hammarby sjöstad i södra Stocholm. Foto: Pressbild/Pontus Esse Carmback

EN AV SVERIGES STÖRSTA ARTISTER SKJUTEN TILL DÖDS I NATT

Den 19-årige rapparen Einár är död. Han sköts ihjäl i Hammarby sjöstad i södra Stockholm sent på torsdagskvällen. Skjutningen misstänks vara kopplad till gängkonflikter i Stockholm.

Annons:

Det var strax innan klockan 23 på torsdagskvällen som polis och ambulans larmades till ett bostadsområde i Hammarby sjöstad. Flera patruller ryckte ut och på platsen hittade man en ung man med mycket allvarliga skottskador.

– Personen avled på plats, träffad av flera skott. Vi biträdde ambulans och medicinsk personal på plats, men han konstaterades ganska snart avliden av medicinsk fackpersonal säger Ola Österling vid polisen till TT.

Enligt obekröftade uppgifter ska Einár ha träffats av skott i både huvudet och bröstet.

Ingen person gripen

Under sena torsdagskvällen uppgav polisen att det finns uppgifter om att en eller två personer ska ha setts springa från platsen, och på fredagsmorgonen säger man till TT att man har en ganska god bild av händelseförloppet.

Flera personer, bland annat flera vitten, har förhörts under natten, men på fredagsmorgonen var ännu ingen person gripen för skjutningen.

Polisens tekniker ska ha gjort fynd på brottsplatsen och man undersöker också material från övervakningskameror i närheten.

Kopplas till gängkonflikter

Einár var en av de absolut största artisterna i Sverige i sin genre och vann flera stora musikpriser, som exempelvis Årets hiphop och Årets nykomling på Grammisgalan 2020 samt P3 Guld-priset för Årets låt 2019.

Flera av hans låttexter handlar om vapen, våld och droger, och bilden av Einár som en del av gangsterrap-genren var vanligt spridd.

Enligt uppgifter till flera medier har den 19-årige rapparen, som egentligen hette Nils Grönberg, under en längre tid levt med en hotbild och polisen misstänker att dödsskjutningen kan vara kopplad till gängkonflikter i Stockholm.

– I går sköts Einár dessvärre till döds, och det finns ett antagande att det är ett brott kopplat till nätverkskriminalitet. Ingen gärningsman är gripen, säger Jan Nilsson, kommunpolis på Södermalm, till tidningen Mitt i.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: