Annons:

Sök

Annons:

Amena Alsameai från Vimmerby har tagit sig vidare i Idol. Foto: TV4

AMENA VIDARE I IDOL – LÄRT SIG SVENSK KULTUR GENOM NOSTALGISERIE

Amena Alsameai från Vimmerby fortsätter skörda stora framgångar i TV4-programmet Idol. Hon har tagit sig vidare till nästa veckas program och berättade inför sitt uppträdande att hon har lärt sig svensk kultur genom att titta på ”Svensson Svensson”. 

Annons:

Vimmerbytjejen Amena Alsameai har verkligen imponerat stort i Idol så här långt. Hon skickades vidare som fjärde artist i kvällens program, det fjärde i ordningen, och uppträdde med låten "Come Along" Av Titiyo. 

– Jag mår jättebra, säger Amena Alsameai. 

Programledaren Pär Lernström berätttade därför att han har hört att hon lärde sig svensk kultur genom att titta på ”Svensson Svensson” när hon kom till Sverige från Jemen för två år sedan. 

– Ja, det var lättare för mig att förstå Sverige som helhet än att läsa samhällsböcker, säger Amena Alsameai och Lärnström gav tips på fler klassiska svenska filmer och serier i stil med Jönssonligan och Göta Kanal. 

Både ris och ros

Efter sitt uppträdande fick hon mycket beröm av juryn som inte var helt nöjda. 

”Karisman, coolheten, det visuella, din personlighet. Jag är sådant fan och så förälskad. Jag tror att du kommer fortsätta överraska. Jag tycker dock att din sång är något svag ibland”, säger jurymedlemmen Alexander Kronlund. 

Anders Bagge vill ha tillbaka den sköra och hemlighetsfulla Amena som tog musik-Sverige med storm i början av Idol-resan.

”Nästa vecka är det tillbaka”, svarade Amena till publikens stora jubel.

Här kan du lyssna på Idol-Amenas framträdande i fjärde fredagsfinalen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: