Annons:

Sök

Annons:

Foto: MostPhotos

Coronaviruset 25 november: Inga nya dödsfall i Sverige

I dag rapporterar Folkhälsomyndigheten inte om något nytt dödsfall i Sverige med covid-19. Totalt har nu 15 142 personer avlidit med covid-19 i Sverige.

Annons:

Totalt har nu 1 196 688 personer smittats med covid-19 i Sverige sedan pandemins inledning. Det är en ökning med 2 052 fall jämfört med i går.

Sammanlagt 7 974 personer har fått intensivvård för covid-19 sedan pandemins start. Totalt vårdas just nu 24 personer på intensiven, vilket är fyra färre än i går.

– Vi har nu en ökning av antalet fall. Vi har redan åtgärder på plats mot den befarade ökningen. Det viktigaste är att vaccinationerna är det bästa vi har för att skydda och mot allvarlig smittspridning. Det är också jätteviktigt att alla är hemma om de har symtom och testar sig för covid-19. Vi har nya regler kring vem som ska stanna hemma när någon i hushållet är smittad. Tidigare behövde vaccinerade inte stanna hemma då. Nu justerar vi det i vår vägledning, för att minska risken för smittspridning. Den som är vaccinerad behöver stanna hemma och också testa sig om man är hushållskontakt, säger Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

Drygt 7,3 miljoner har fått en dos vaccin. Det är 85,5 procent av befolkningen och är en marginell ökning jämfört med i går. Drygt sju miljoner har fått två doser vaccin, vilket motsvarar 82,1 procent av befolkningen.

I världen har 259,9 miljoner smittats, närmare 5,2 miljoner har avlidit och 235 miljoner har friskförklarats, enligt Worldometer.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: