Annons:

Sök

Annons:

Vilseby-utställning på Warmbadhuset i mellandagarna

Henrik Nestor är mannen bakom DV:s egen serie Vilseby. I mellandagarna blir det Vilsebyutställning på Warmbadhuset. Foto: Privat

Vilseby-utställning på Warmbadhuset i mellandagarna

Sedan i höstas har Dagens Vimmerby haft sin alldeles egen satirserie. Seriens skapare Henrik Nestor oroade sig då lite över att bli lynchad av Vimmerbybor som känner sig träffade av serien. Någon lynchning har det dock inte blivit tal om. Istället har serien fått ett fint emottagande, och i mellandagarna blir det Vilseby-utställning på Warmbadhuset. 

Annons:

Den 29:e och 30:e december kan den som vill beskåda Henrik Nestors alster Vilseby på Warmbadhuset. Henrik har sedan i höstas släppt en ny seriestripp om den fiktiva staden (som tycks ha en hel del likheter med en viss annan stad) i veckan på Dagens Vimmerby, och nu blir det alltså utställning med alla Vilsebyserier som hittintills släppts. Henrik kommer att vara på plats, och det kan även hända att Henriks dotter Lovis ställer ut sina seriealster också. 

– Till detta kommer jag lägga fram lite skisser och manus. Jag kommer även själv vara på plats och teckna nästa veckas serie så besökarna kan få se hur jag bär mig åt och vilka verktyg jag använder, berättar 

Du sa i höstas att du i bästa fall inte skulle bli lynchad, hur har det gått med det? Har folk blivit arga? 

– Mottagandet har varit uteslutande positivt. Oklart om det beror på att folk är artiga och inte säger ifrån om de blir upprörda, eller om serien helt enkelt inte upprör. Jag var ju lite orolig att bli lynchad när serien började, och efter att jag skrivit avsnittet om nazistbarnet tänkte jag att nu kommer väl högaffelmobben ändå. Men det gjorde den inte, den enda jag hört är uppmuntrande tillrop från dem som gillar serien. 

Får vi en fortsättning på serien? Har du gott om upplägg till framtida Vilseby? 

–  Serien fortsätter i vår! Det finns hur mycket uppslag och idéer som helst, och varje gång jag sticker näsan utanför dörren får jag mer material. Kanske skriker stan av reningsverksdimma, kanske prioriterar kommunen bilar över barn, kanske skapar man ett nytt industriområde som ingen vill ha, och någon måste ju omstöpa alltsammans i serieformat. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: