Annons:

Sök

Annons:

Snart tre veckor med film på bion – ”Rätt så skapligt”

Håkan Enock sköter driften av Vimmerby Bio sedan några veckor tillbaka. Han är nöjd med Vimmerbybornas biobesökande så här långt. Foto: Johanna Karlsson

Snart tre veckor med film på bion – ”Rätt så skapligt”

I snart tre veckor har biografen i Vimmerby visat film igen efter ett längre uppehåll. Håkan Enock, som numera sköter driften av biografen, är nöjd med premiärveckorna.
– Det har rullat på bra och varit bra med folk.

Annons:

Efter ett långt uppehåll under pandemin har det återigen visats filmer på anrika biografen i Vimmerby. Strax innan jul togs driften av biografen över av Håkan Enock från Karlskoga, och han är nöjd med de första veckorna som bion har varit igång. 

– Jag tycker att det har varit rätt så skapligt. Vi lever ju fortfarande i en pandemi, så man kan inte sätta stå stora mål, men det har rullat på bra och varit bra med folk. Vi har fått in bra rutiner. 

Att veta hur mycket folk han skulle förvänta sig inför premiärveckorna var svårt, menar Håkan.

– Det är jättesvårt att förvänta sig saker och ting i de här tiderna, men jag kan ju jämföra med den andra biografen som jag har och då tycker jag nog att det går rätt bra. Där (i Karlskoga reds. anm.) är det tre gånger så mycket folk som här, och vi har en salong till, men tittar jag mot det tycker jag att det går bra här. 

En del filmer får köras en längre period

Att det är pandemitider märks givetvis, och en del filmer får köras under en längre period än vanligt, berättar Håkan. Han berättar också att det inte kommer lika mycket nya filmer som det vanligtvis gör. 

– Det väntas med en del filmer. Det är inte bara i Sverige som det ska gå att visa, utan de vill visa filmerna överallt.

Att biobesökarna och filmerna kommer tillbaka efter pandemin tror han helt säkert, och om Vimmerbyborna fortsätter att gå på bio i samma utsträckning som nu tror han att biografen kommer att gå bra.

– De kommer tillbaka. Så kan vi hålla oss på den här nivån så går det bra.

Är det någon film som gått särskilt bra under julen?

– Det är de här som vi pekade ut innan, som Spiderman, Utvandrarna och Bamse. Sedan var vi lite efter med Bond, men den har rullat på. West Side Story och lite äldre filmer har också funkat, men vi får nog försöka se en helhet och inte kolla på enstaka filmer, avslutar Håkan. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: