Annons:

Sök

Annons:

Kommundirektören om att Vimmerby tar plats på väderkartan:

Kommundirektören Carolina Leijonram tycker det är fantastiskt roligt att Vimmerby tar plats på väderkartan. Foto: Simon Henriksson

Kommundirektören om att Vimmerby tar plats på väderkartan: "Fantastiskt roligt"

Vimmerby tar plats på väderkartan hos SVT. En seger för kommundirektören Carolina Leijonram som redan 2018 mejlade SVT om detta.
– Det är fantastiskt roligt, säger hon.

Annons:

Frågan om Vimmerbys vara eller inte vara på SVT:s väderkarta är kanske inget som särskilt många kommuninvånare legat sömnlösa över. 

Men en del Vimmerbybor har varit ihärdiga och försökt få in staden på kartan. Nu har det skett. Det är något som gläder kommundirektören Carolina Leijonram, som redan i slutet av 2018 vände sig till SVT.

”Vi kan konstatera att historiskt yngre och mindre orter visas på kartan och undrar vilken grund som ligger för er prioritering?” skrev Vimmerbys kommundirektör Carolina Leijonram i ett mejl till SVT Nyheter Smålands redaktion.

Till och med Expressen lyfte upp kommundirektörens fråga.

– Det var en person som hörde av sig till kommunen och gjorde oss uppmärksamma på att det här borde vi göra något åt. Vi hade konstaterat att Vimmerby inte fanns med, men nu fick vi ett inspel med goda argument och då bestämde jag mig för att skriva till SVT och fråga hur deras prioriteringar ser ut, säger Carolina Leijonram.

Svaret kommundirektören fick var att det inte hjälpte att tjata.

– Men de skulle ta det i beaktande om de gjorde vissa förändringar och det meddelade vi också personen som gjort inspelet till oss. 

"Fantastiskt roligt"

På måndagen fick Dagens Vimmerby information från en läsare som länge önskat att Vimmerby ska finnas med på kartan. Även Vimmerby kommun blev kontaktad med liknande uppgifter.

– SVT hörde av sig i dag och berättade att man omprövat det här och nu finns Vimmerby med på kartan. Det är fantastiskt roligt och det känns väldigt bra att det blivit hörsammat. Jag har skrivit ett mejl till personen som var i kontakt med oss och gjorde det här inspelet.

Varför är det viktigt att Vimmerby finns med på kartan?

– Jag tycker att Vimmerby och Vimmerby kommun är en viktig del av Småland. Vi har en stark besöksnäring, en stark tillverknings- och livsmedelsindustri och ett starkt varumärke. Jag tror att det finns ett intresse från många att veta var Vimmerby är lokaliserat och följa hur väderläget ser ut här. Det är viktigt att det finns med, säger Carolina Leijonram.

Har du försökt göra något mer efter det där mejlet 2018?

– Jag har inte gjort något mer. De gav oss signalen att det inte lönar sig att tjata och vi har bara kunnat hoppas att man skulle pröva den här frågan. Nu har man uppenbarligen gjort det.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: