Annons:

Sök

Annons:

Nytt konstgräs dröjer – ny dom från Förvaltningsrätten:

Konstgräset på Arena Ceos är ordentligt slitet – men ett byte dröjer. Foto: Linus Johansson

Nytt konstgräs dröjer – ny dom från Förvaltningsrätten: "Inte vad vi hoppats på"

Bytet av konstgräs på Arena Ceos i Vimmerby dröjer. Förvaltningsrätten slår fast i en ny dom att kommunen inte får ingå något avtal förrän något annat har bestämts.
– Inte vad vi hade hoppats på, konstaterar Mirja Holgersson, fritidssamordnare på utvecklingsavdelningen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Konstgräset på Arena Ceos i Vimmerby är ordentligt slitet och ett byte av plastgräset var planerat till sensommaren 2021. Men upphandlingen stötte på patrull. 

Unisport, som placerades på andra plats i utvärderingen, ansåg att kommunen gjort en mängd fel när man utvärderat anbuden och tilldelat Nordic Arena Service uppdraget att leverera konstgräsmattan. 

Kommunen ansåg att Nordic Arena Service lämnade det mest fördelaktiga anbudet ekonomiskt.

Därefter har de juridiska kvarnarna fortsatt att mala. På onsdagen kom en dom från Förvaltningsrätten som slår fast att kommunen inte får ingå i något avtal förrän något annat har bestämts.

– Det här är inte vad vi hade hoppats på. Nu drar tiden ut igen och det här går tillbaka. Vi hade hoppats på en dom som gjorde att vi kunde gå vidare med upphandlingen, säger Mirja Holgersson, fritidssamordnare på utvecklingsavdelningen.

Vad betyder det här för tidsaspekten i konstgräsfrågan?

– Vi hoppas att de har en skyndsam hantering på Förvaltningsrätten, men det är svårt att säga vad det kan handla om. Det beror på vad nästa dom som kommer från rätten kommer att säga. 

"Tycker det är supertråkigt"

Mirja Holgersson har fortsatt hopp om ett nytt konstgräs någon gång under 2023.

– Ja, eller ännu tidigare. Vi hoppas att det börjar blåsa åt vårt håll snart. Vi måste hoppas på medvind i processen, men det är jättesvårt att sia om det med tanke på alla turer som varit. Vi är i händerna på Förvaltningsrätten. 

Hur ser du på att det har blivit så här?

– Vi tycker det är supertråkigt. Vi hade hoppats på att ha ett nytt gräs till våra föreningar nu och det är beklagligt, men det här kan hända med offentliga upphandlingar. Vi får gilla läget.

Kan det bli aktuellt att överklaga?

– Vi gjorde inte det förra gången för vi ville komma vidare i processen. Vi får ta en dialog med de andra kommunerna, men det viktigaste är att vi kommer vidare i processen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: