Annons:

Sök

Annons:

Nyblivna Vimmerbybon Alice Hartvig mottog priset som årets nyföretagare då hon har startat en musikstudio i staden. Foto: Ossian Mathiasson

Årets nyföretagare överraskades mellan uppträdandena: "Så mycket kärlek i kroppen"

Alice Hartvig hade precis uppträtt med sina körelever och gjorde sig redo för nästa uppträdande med Fredrik Söderlund. Då klev Patric Engqvist upp på scenen och tillkännagav att hon är utsedd till årets nyföretagare. 

 

– Jag har så mycket kärlek i kroppen, det bubblar inom mig, säger hon. 

Annons:

Mitt under coronapandemin valde hemvändande Alice Hartvig, ursprungligen från Hultsfred, att satsa på eget företag och starta upp musikskolan Klang Studio på Sevedegatan i Vimmerby. 

27-åringen är just nu på sluttampen med andra terminen med körundervisning och sång- och instrumentlektioner. 

Först ledde hon sina körer på kvällens Vimmerby Tillsammans-gala på torget i Vimmerby och sedan skulle hon uppträda mellan partnern Fredrik Söderlund. Däremellan blev hon prisad för sitt arbete med det nya företaget då hon utsågs till årets nyföretagare.

– Jag är helt paff och har knappt hunnit läsa motiveringen. När Patric (Engqvist) pratade så tänkte jag hur fint det låter och sa vilken fin motivering. Jag såg min syster i publiken som förstod att det var jag som var vinnaren. Jag fattade ingenting, jag var så inne på att jag skulle upp på scenen och uppträda igen, säger Alice Hartvig. 

Du hade ingen som helst aning om att du skulle få priset?

– Nej, jag är otroligt överraskad och blev jätterörd. Det är så härligt att få ett kvitto på att folk ser och hör vad jag hör. Det är mitt liv och det största i mitt liv. Att någon annan vet om att man kämpar på och jobbar med det känns riktigt bra. 

Hur mår du just nu?

– Jag mår så himla bra och kommer leva på denna utmärkelse så länge. Man kämpar för det och det blir ett kvitto på allt vi har jobbat med. Jag njuter när jag ser mina körelever le, dansa och ha det gött. Kul att vi får möjlighet att vara med på denna gala där de som sjunger i körerna får testa sina vingar och känna hur det är att få publikens jubel. 

Hon är mycket nöjd med starten med musikstudion i Vimmerby. 

– Det har gått rekordbra. Jag livnär mig inte på det fullt ut men jag är fantastiskt nöjd och inser att det får växa i sin egen takt. Jag har fått så många elever och kunder och många pratar gott om det. Det har gått så himla bra. 

Fakta

Juryns motivering till årets nyföretagare (Alice Hartvig):

"Årets pristagare har skapat en bred och utvecklande verksamhet i en näring som haft stora utmaningar de senaste åren. Ett spännande företag i en bransch som adderar mervärde och attraktionskraft i Vimmerby kommun".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: