Annons:

Sök

Annons:

Lokale företagaren Jonas Levin fick kliva upp på scenen och ta emot priset som årets företagare av Företagarnas Marcus Alsér. Foto: Ossian Mathiasson

Dubblat antalet anställda på ett år – nu blir Jonas Levin årets företagare

Jonas Levin har drivit Levins Plåt och Montage i 15 år. Nyligen köpte han även Södra Vi Svets. Nu prisas han som årets företagare i Vimmerby.
– Det kom som en överraskning, säger han om utmärkelsen.

Annons:

För cirka 15 år sedan valde Jonas Levin att starta Levins Plåt och Montage. Företaget har haft en enorm utveckling det senaste året och gått från tre till sex anställda. 

– Jag har utökat successivt, vilket jag kanske inte hade tänkt från första början. På ett år har vi gått från tre till sex anställda. Jag har känt i flera år att det är lite för få plåtslagare häromkring och det är jättesvårt att hinna med allt man lovar. En del i att jag tog över Södra Vi Svets var att det är mer vinterjobb där och då kan man flytta över folk dit också. Grejen är att man törs satsa lite mer på plåten nu. Det går att man kan vara mer flexibel och ta ut folk dit periodvis. Jag har lyckats dra in mer jobb till båda eftersom man kan utnyttja varandra. Vi har exempelvis gjort jobb åt ALV nu, säger Jonas Levin.

Jonas Levin är fortsatt optimistisk inför framtiden.

– På plåtsidan definitivt. Vi har skrivit avtal med NCC kring ALV och det är ju fortsatt byggnation där i ett och ett halvt år. Det sväller många timmar och det gör att man törs anställa folk. Med Södra Vi Svets gör vi mycket jobb åt BoKlok. Just nu verkar det inte lugna ned sig, men man får vara ödmjuk inför räntehöjningar, lågkonjunktur och krig. 

Under 2021 förvärvade Jonas Levin Södra Vi Svets och driver de båda som separata bolag, även om man förstås samarbetar mycket mellan bolagen.

Ser du potential för fler uppköp?

– Nej, det skulle jag inte säga. Det handlar mer om att utbilda de jag har istället. Det är lite pensionsavgångar man måste planera för och det kan gå rätt fort, så det gäller att hitta rätt personer. 

"Goda vänner"

Nu utses Jonas Levin till årets företagare i Vimmerby och prisas på kvällens Vimmerby Tillsammans-gala.

– Det är jättekul absolut. Man blir mer och mer inspirerad. Jag hade inte trott det här. Det kommer som en överraskning. Det finns många andra företagare i Vimmerby som kämpar lika hårt, så det får man vara tacksam för. 

Vad tror du gör att du får det?

– Jag vet faktiskt inte. Det är väl något som gjort avtryck och det är kanske en del som drog igång det här med Södra Vi Svets och att det har uppmärksammats kanske. Det har gått mycket bra, men det har varit mycket jobb med givetvis. Men jag har goda medarbetare som gör det enklare. 

Hur känns det att få ta emot det här priset?

– Det var som jag sa till mina grabbar när jag informerade dem i går, att man ska vara stolt över det man gjort. Jag har haft duktiga medarbetare och duktiga människor runt omkring i mitt liv som jag fått mycket hjälp av. Jag har flera goda vänner som är duktiga och de vet nog vilka de är. Det finns jättemånga duktiga företagare i Vimmerby som byggt upp stora företag, som gör att man ser att man kan växa i stan. Det finns många företag att titta på och inspireras av. 

Fakta

Motivering Årets företagare:

"Årets företagare är en välkänd entreprenör i Vimmerby. En riktig slitvarg som gått från att vara själv till att numera driva två framgångsrika verksamheter på två orter i kommunen. Att dessutom våga satsa och växa under pandemin som varit är extra modigt och förtjänar att uppmärksammas. Årets företagare är ett föredöme i sina kundrelationer, sin leverans och sin goda ekonomi. En sann förebild som ser möjligheterna istället för svårigheterna", står det i motiveringen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: