Annons:

Sök

Annons:

Lokal författare släpper femte delen i serien inför sommaren:

Djursdalabördige författaren Samuel Karlsson släpper nu femte delen i serien om Jessica Jackson. Foto: Eva Lindblad/Pressbild

Lokal författare släpper femte delen i serien inför sommaren: "Mer av en mysrysargåta"

Samuel Karlsson, bördig från Djursdala, är aktuell med den femte delen i serien om polisen Jessica Jackson i Västervik. På torsdag släpps "Sommarmord" som utspelar sig på en fiktiv ö i Tjust skärgård.
– Det här är mer av en mysrysargåta, säger Samuel Karlsson.

Annons:

Djursdalabördige författaren Samuel Karlsson fortsätter att leverera deckare som utspelar sig i vårt område. Nu är han högst aktuell med den femte delen i bokserien om polisen Jessica Jackson i Västervik.

Den fjärde delen kom så sent som i september, men planen har hela tiden varit att ha klart den femte delen till sommaren.

– Den femte delen heter "Sommarmord" och med tanke på namnet vill man ju få ut den till sommaren. Den passar sig för sommarsemestern och om man vill ha lite förströelse när man är ledig. Det här är lite mer av en mysrysargåta jämfört med de tidigare, säger Samuel Karlsson.

Boken utspelar sig på en ö i Tjust skärgård utanför Västervik. Ön, som heter Kyrkön, ligger egentligen i Mälaren men Samuel Karlsson har flyttat den till skärgården utanför Västervik.

– Jag har lämnat den fiktiva ön Mörkö och på den här ön finns en övergiven kyrka som det sägs spöka i. Jag tyckte det var spännande att ta den här ön och flytta till norra Tjusts skärgård. 

"Större bredd"

Handlingen kretsar kring ett filmteam som är på plats för att spela in en spökfilm under midsommarhelgen. Några dagar senare hittas flera i teamet döda, uppradade inne i kyrkan. 

Men det blir också en oväntad vändning som gör att Jessica Jackson riktar blickarna mot Skye i Skottland.

– Det speciella är att handlingen drar iväg hela vägen till Skottland. Jag gillar själv Skottland och har varit där en del tidigare. Ön jag skriver om har jag själv besökt, så beskrivningarna stämmer väldigt noggrant, säger Samuel Karlsson.

Vad tror du om mottagandet?

– Det är jättesvårt att veta. Jag hade höga förväntningar på förra boken och den gick bra. Den låg tvåa på Storytel, men man har också blivit bortskämd med att komma etta så jag hoppas att den här ska ta sig hela vägen dit. Men man kan aldriga vara säker och jag brukar experimentera lite med greppen, säger han och skrattar. 

Känner du att du har en stabil och trogen läsarkrets? 

– Jag börjar få det känns det som. I vinter har pocketböckerna sålt jättebra och jag har fått en större bredd på publiken. 

Helt ny idé

Just "Sommarmord" släpps den 9 juni i näthandeln och ljudboken kommer den 5 juli. Det blir dock inte den sista delen i bokserien om Jessica Jackson.

– Jag skriver på en till i den här serien. 

När det gäller serien om kriminalkommissarie Louise Hård i Hultsfred är det dock oklart om det blir något mer.

– Den faller längre och längre bort. Det blir troligen en helt annan serie för mig nu. Jag har kontrakt på en annan idé, men det kan nog ta två år innan det kommer.

Utspelar den sig också i närområdet?

– Det är troligen Vimmerby den kommer utspela sig i. Jag kan inte säga så mycket ännu, men det blir nog mindre action och lite mer verklighetsanknytning. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: