Annons:

Sök

Annons:

NU BÖRJAR BYGGNATION AV RADHUS I VIMMERBY – SÅ MÅNGA ÄR SÅLDA

Nu kan radhusen på Stubingränd i Vimmerby börja byggas. Andreas Ask på FB Bostad räknar med att byggnationen drar igång efter semestern. Foto: Fastighetsbyrån

NU BÖRJAR BYGGNATION AV RADHUS I VIMMERBY – SÅ MÅNGA ÄR SÅLDA

FB Bostad har fått bygglov för bostadsrättsföreningen Stubingränd i Vimmerby. Radhusbyggnationen drar igång efter semestern och ambitionen är att inflyttning sker till nästa sommar.

– Åtta av de 14 första radhusen är skarpt sålda, säger Magnus Boberg på Fastighetsbyrån.

 

Annons:

Fastighetsbyrån håller i försäljningen av radhusen och har sålt så många som krävs för att man ska kunna få godkänt av Boverket att påbörja byggnationen av en bostadsrättsförening. 

– Vi fyllde kvoten för några månader sedan och FB Bostad skickade in om avstyckning av tomterna och ansökte om bygglov. Det är den processen som har tagit lite tid och nu, precis före midsommar, fick man bygglovet beviljat och då har man beordrat byggstart från FB Bostads sida, säger Magnus Boberg. 

Åtta av 14 radhus sålda

Markarbetena är i stort sett färdiga så nu är det bara att komma igång med huskropparna. 

Nyproduktionsprojektet består av totalt 40 bostäder och första etappen är uppdelad i två delar då 14 radhus börjar byggas nu och man fortsätter sälja ända upp till 23 radhus.

– Det är planerat för 23 radhus i första etappen och för att möjliggöra byggstarten redan nu så har vi delat upp första etappen i två etapper. Det blir 14 radhus nu och nio radhus senare, säger Magnus Boberg. 

Åtta av de 14 första radhusen är sålda och Boberg ser positivt på det fortsatta arbetet. 

– Det var trögt i början, sen har det ökat under våren. Vi har väldigt mycket förfrågningar så intresset är stort. Det är klart att det är mycket osäkerhet om världsfaktorer som påverkar. När byggnationen väl kommer igång så kommer det gå alldeles utmärkt att få resten sålda också. När vi har sålt några till så kommer resterande nio radhus att påbörja byggas så snart som möjligt.

"Sett fram emot detta länge"

FB Bostad har varit i Vimmerby tidigare och byggt de två bostadsrättsföreningarna vid ICA Kvantum, Rönnbergsgatan och Stören. Projektledaren Andreas Ask ger bilden av ett intensivt kommande år då man planerar för inflyttning till nästa sommar. 

– Det känns jättekul att komma igång, vi har sett fram emot detta länge. Det känns härligt att komma ur startblocken. Vi har smygstartat lite grann vad gäller markarbeten men merparten av det som har skett hittills har varit Vimmerby kommuns arbete. Kommunen har byggt en kommunal gata genom området och vi har parallellt med det gjort lite förberedande markarbeten. Efter semestern sätter vi igång för fullt med den faktiska byggnationen av husen. Det blir ungefär ett års produktionstid, säger Andreas Ask. 

Det kommer erbjudas två varianter av radhus i två plan: 94 kvadratmeter om fyra rum och kök respektive 107 kvadratmeter om fem rum och kök. 

– Av de 14 radhusen är det tre byggnadskroppar som sitter ihop med fyra alternativt fem lägenheter i varje byggnadskropp, säger Andreas Ask. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: