Annons:

Sök

Annons:

Nu meddelar Missing People hur sökinsatserna efter försvunna Agneta ska fortsätta. Bilden är ett montage.

En vecka har gått sedan Agneta försvann – då planeras ny sökinsats

Det har gått en vecka sedan Agneta, 60 år, spårlöst försvann. Under midsommarhelgen har både anhöriga och Missing People gjort sökinsatser. Här är hur planen ser ut framåt. 

Annons:

Den 21 juni försvann Agneta, och man har ännu inte hittat henne. Förra tisdagen hittades Agnetas kläder på stranden vid Hemsjön. De hittades vid två tillfällen där bland annat dykare, hundar, drönare, båtar och vattenskoter var inblandade. Polisen hanterar ärendet som en drunkningsolycka och i nuläget planeras inga ytterligare sökinsatser från polisens håll. 

– Hemsjön är genomsökt och inga fynd har gjorts. Mig veterligen planeras inga ytterligare insatser, säger Rober Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Missing People fortsätter sökandet

Missing People kommer att fortsätta sina sökinsatser efter försvunna Agneta under helgen.

– Än kan jag inte säga plats eller tid eftersom det fortfarande diskuteras, men vi kommer att inleda en ny sökinsats under helgen. Senare i veckan kommer besked om plats och tid för de som vill vara med i sökandet, säger Johanna Hedlund, verksamhetsledare för Missing People Kalmar län.

Många engagerade i insatserna

Tanken är att sökområdet kommer att utvidgas genom att man ska sprida ut sig på flera platser. Det diskuteras fortfarande om exakt var och hur sökandet ska gå till. All hjälp från frivilliga uppskattas. 

– Hittills har engagemanget varit stort och det är många som vill vara med och bidra. Det är tydligt att folk bryr sig väldigt mycket. Jag hoppas och tror att intresset kommer fortsätta vara stort, säger Johanna Hedlund. 

Information skickas ut på sms och genom Facebook. Om man vill är man välkommen att bidra med sin tid och energi. 

Hur ser ni på att polisen inte planerar några ytterligare sökoperationer i nuläget?

– Även om polisen inte operativt planerar en ny sökinsats just nu är det fortfarande mycket aktuellt. Ärendet är absolut inte nedlagt och polisen fortsätter att arbeta för att utreda vad det är som har hänt. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: