Annons:

Sök

Annons:

Flera gator i centrala Vimmerby stängs av för trafik nattetid. Foto: Vimmerby kommun

KLART: Nu stängs flera gator av nattetid i centrala Vimmerby

Efter klagomål om buskörning med hög volym på stereon har kommunstyrelsen i Vimmerby beslutat att stänga av flera gator i staden för trafik nattetid.
– Det är inte roligt att behöva ta sådana beslut, säger Ola Gustafsson, KD, ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet.

Annons:

Fordonstrafik nattetid i centrala Vimmerby är en fråga som har varit uppe inom politiken ett antal gånger, och man har även tagit emot medborgarförslag i ämnet.

Vid tisdagens kommunstyrelsemöte tog man ett beslut i frågan. Detta innebär att ett antal centrala gator nu kommer stängas av för trafik nattetid.

Avstängningarna är datumbegränsade från 1 maj till 30 september årligen, klockan 23-05 varje natt.

Gatorna som omfattas av beslutet

– Det gäller Drottninggatan från rondellen fram till Sevedegatan, men också in på Sevedegatan fram till Norrtullsgatan och ner på Norrtullsgatan. Då är vi nere vid Burgers & Beers, berättar Ola Gustafsson.

–  Att vi stänger av även Sevedegatan beror på att så här års är det en grind vid Stadshotellet, och annars skulle vi få en massa bilar på Sevedegatan som inte tar sig ut igen, därför måste vi ta hela den sträckan.

I förslaget fanns också att man skulle ha avstängt på Kampgatan, som går bakom Kharma, men efter att ha pratat med näringsidkare inför beslutet valde man att inte gå vidare med det.

Många klagomål

Bakom beslutet att stänga av gatorna nattetid ligger många klagomål både från boende i husen i centrala Vimmerby och från boende på Stadshotellet. Klagomålen gäller främst buskörning och hög musik som spelas från bilarna mitt i nätterna.

– Ja, problemet är absolut inte den normala bilkörningen. Det är inte roligt att behöva ta sådana här beslut, men nu kommer vi prova att stänga av sedan får vi utvärdera, säger Ola Gustafsson.

När börjar avstängningarna gälla?

– Per omgående, så fort som skyltarna kommer upp. De är beställda och ska vara hemma.

Boende som har garage inom området och besökare till hotellet påverkas inte, utan de kommer ha tillåtelse att köra in där även nattetid.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: