Annons:

Sök

Annons:

  • Rekordsommar för Vimmerby camping: ”Vi har fantastiskt roligt just nu”

    Hampus Thorstensson är en av ägarna till Vimmerby Camping Foto: Sara Åstrand

  • Rekordsommar för Vimmerby camping: ”Vi har fantastiskt roligt just nu”

    Receptionen vid Vimmerby Camping. Foto: Sara Åstrand

  • Rekordsommar för Vimmerby camping: ”Vi har fantastiskt roligt just nu”

    Det finns många aktiviteter att göra under vistelsen på campingen. Foto: Sara Åstrand

Rekordsommar för Vimmerby camping: ”Vi har fantastiskt roligt just nu”

Vimmerby Camping befinner sig just nu i en högsäsong och deras boendeanläggningar har hittills varit fullbokade i 14 dagar i rad. Det är bland annat tack vare ett otroligt engagemang hos personalen.
– Det är en rekordsommar på alla punkter, säger Hampus Thorstensson, ägare av Vimmerby Camping.  

Annons:

Tidigare rekordår för campingen var 2019. Då hade man fullbokat på alla beläggningar fem dagar i rad. I år har det hittills varit fullbokat i hela 14 dagar i rad. 

– Att det kommer bli en rekordsommar kan vi slå fast redan nu, men sen hur mycket rekord det blir kommer bli väldigt spännande att se i framtiden. Vi har det fantastiskt roligt just nu, säger Hampus Thorstensson och fortsätter:

– Jag är övertygad om att vi på Vimmerby Camping kommer kolla tillbaka på 2022 om några år och säga ”Så bra vill vi ha det igen”. 

Resterande veckor förväntas bli otroligt bra

Det kan redan fastslås stora rekord för campingen, men bara halva sommaren har gått och det är många veckor kvar. Nästa vecka är traditionsenligt en av de bästa veckorna, där Bullerby Cup tillför många bokningar. Redan är tre kvällar fullbelagda i slutet av juli. 

Än så länge ser bokningsläget för augusti mer normalt ut, än vad det har varit i juli. 

– Är vädret med oss i augusti kommer det vara en väldigt bra augustimånad också, med tanke på att våra utländska besökare har hittat tillbaka till stan. Augusti och september är våra utländska gästers starkaste månader. 

Pandemiåren har fört med sig lärdomar

De senaste åren har varit tuffa för de allra flesta verksamheter, men det som pandemin har burit med sig överväger nedslagen. 

– Vi tänkte att vi hade förberett oss, men man kan inte förbereda sig full ut för den här omställningen. Vi lär oss saker varje dag. Vi har gjort väldigt mycket utveckling som vi har jättemycket nytta av nu när vi är inne i en ny form av högsäsong. 

För Vimmerby Camping har pandemin fört med sig att de har lärt sig vara ödmjuka, samtidigt som de har lärt sig förstå sina gästers behov på ett bättre sätt och då anpassa sin verksamhet ännu mer. Det är inte minst renligheten och hygienen som har utvecklats de senaste åren. 

– Vi har utökat vårt städteam väldigt mycket och de levererar med en otroligt hög kraft. Det är tack vare att vi lärde oss hur viktigt hygienen är. Det visste vi innan, men vi har lärt oss ännu mer under pandemin. 

Otrolig personalstyrka

På Vimmerby Camping arbetar 37 medarbetare, varav den sista anställdes till restaurangen under torsdagen. Personalbristen har varit ett faktum och det visat hur viktigt det är att behålla kompetensen under en längre tid. 

– I år kommer vi göra en omställning där vi kommer ha mer kompetens året runt. Vi kommer heltidsanställda många fler i år för att behålla kompetensen, säger Hampus Thorstensson. 

Många verksamheter skriker efter nya sommarjobbare, och Vimmerby Camping är inget undantag. 

– Vi älskar att vara första arbetsgivaren för någon, att vi får vara med och sätta prägeln för en persons tycke om arbetslivet, men det är svårt att hitta de personerna. Vi har ändå fått ihop ett fantastiskt team i år och jag är så stolt över vår personal. De är så himla duktiga. 

Hampus Thorstensson säger att han tror att det eventuellt beror på att den nya generationen kommer till arbetsmarknaden. Han menar att de är mer vårdade mot sin omgivning och skapar en otrolig atmosfär för både gäster och kollegor. 

Ny busstur till och från campingen

Tidigare har Dagens Vimmerby rapporterat om en ny busstur från Vimmerby Camping, via Björkbacken, Hotell Ronja, Vimmerby Stadshotell och till slut når den Astrid Lindgrens Värld. Bussturen växer för varje dag, men den kommer inte gå ihop med budgeten för detta år. 

– Vi kommer att köra bussen även nästa år, men vi kommer få ändra konceptet om hur vi gör och reflektera mer kring den. Behovet är samma hos alla boendeläggningar i Vimmerby. Vi kan se att kollektivt alltid har varit framtiden, och nu är även Vimmerby äntligen med i den framtiden. 

Nyhet 2023: Storsatsning på restaurangen

Restaurangen är inte den biten av campingen som är den största vinstmaskinen, utan den finns där för servicen åt gäster och besökare. 

– Vi ska göra en storsatsning på restaurangbiten för att få en restaurang som lever längre varje säsong, på sikt kanske året runt. 

Visionen är att restaurangen ska klara av att hantera både bra och dåligt väder, samt de veckorna när det inte är högsäsong. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: