Annons:

Sök

Annons:

  • Eurovision ställdes in för den ukrainska artisten. Nu turnerar han för flyktingar i Småland. Foto: Pressbild

Eurovision ställdes in för den ukrainska artisten - nu turnerar han för flyktingar i Småland

Folajin Oyedamola Jerry ”J Scope" flyttade som sextonåring från Nigeria till Ukraina för att i början av året tvingas fly vidare genom Polen till Sverige. Trots att hans liv varit orättvist och många drömmar krossats, är han alltid positivt och ser något fint i allt. Med sin musik vill han sprida glädje till andra som tvingats fly kriget i Ukraina.

Annons:

Folajin Oyedamola Jerry ”J Scope” låt gick vidare till Eurovision tidigare i år med på grund av omständigheter i hans tillvaro tvingades han avböja. Men för tre månader sedan fick han via NBV Kalmar möjlighet att turnera runt till olika asylboenden i Småland med sin musik.

- Det enda jag vill är att andra från Ukraina ska kunna få le om så bara för en dag. Jag vet hur det känns och jag vill kunna samla oss, säger han. 

De hade frågat honom om de skulle göra ett samarbete för att tillsammans kunna sprida glädje till de som mest behöver det.

- Jag sa att "absolut, det här är verkligen min plan och en dröm". Mycket dåligt händer i världen just nu och jag vill kunna sprida något positivt. Många undrar hur jag orkar vara positiv. I en värld där du kan se en gammal man bli bombad, det är kallt och förödande att se. För mig blir musiken en fridfull plats och något att sysselsätta sig med i allt det hemska. Det betyder mycket att kunna fly undan och göra någon glad.

Han berättar att det är skönt för honom att vara i trygghet och han han vill sprida lugn till andra flytningar som lever i en orolig tid. Musiken har alltid varit hans trygghet och något att alltid vända sig till även i de svåraste av stunder. 


Annons:

Alice Enwall

enwallalice@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: