Annons:

Sök

Annons:

  • STOR ILSKA LÄNGS GATA I VIMMERBY –

    Boende längs med Snokebovägen är rejält irriterade på gatans beskaffenhet och de olägenheter som det medfört under sommaren. Foto: Jakob Karlsson

  • STOR ILSKA LÄNGS GATA I VIMMERBY –
  • STOR ILSKA LÄNGS GATA I VIMMERBY –

STOR ILSKA LÄNGS GATA I VIMMERBY – "SOM EN ÖKENSTORM"

Det är rejält upprört bland de boende längs med Snokebogatan i Vimmerby. Efter VEMAB:s grävarbete regnar det in stenar, grus och damm på tomterna. Så pass att vissa har fått sina värmepump igentäppt.
– Alla vi som bor på Snokebovägen har tjockt med grus och damm överallt, säger en av de boende, Jerker Ekelund.

Annons:

VEMAB utförde ett stort grävjobb på Snokebogatan i början av sommaren. Nu är vägen öppnad igen – men det som borde vara till stor glädje för villaägarna på gatan blev istället någonting helt annat. En sommar täckt av damm. 

– De har lagt igen gatan utan att göra något ordentligt underlag, man har inte dammbundit eller någonting. Nu har vi grus, stenar och damm över hela trädgårdarna, till och med på baksidorna. En granne har fått sin värmepump igensatt med grus. Det sprutar in stenar i trädgårdarna, berättar Jerker Ekelund som efter en kontakt med en kommunal tjänsteman konstaterade att man använt helt fel material:

– Jag pratade med en person på gatuavdelningen och man har lagt på helt fel beläggning, det är inget väggrus och det finns inget bindemedel. Vägen är nästintill okörbar. Men eftersom det är VEMAB som utfört jobbet fick jag vända mig dit och till att börja med fick jag ett mejl och en ursäkt från vd:n. Så långt var det frid och fröjd och sedan hänvisades jag till projektledaren.

"Faktiskt en väg vi pratar om"

Där blev det ett helt annat bemötande.

– Hen kunde inte förstå kritiken alls och sa att det inte finns någonting att klaga på och att hen utfört sitt uppdrag på ett förtjänstfullt sätt. Det var ett extremt samtal och när jag sa att jag tycker att VEMAB får ta sitt ansvar för smutsiga hus och bilar tyckte hen att jag skulle ta kontakt med försäkringsbolag. Jag känner bara: varför inte kunna ta en dialog och försöka lösa det här?

En temporär förbättring gjordes nyligen.

– Det hjälpte ett tag, men det var inte så att man band fast gruset och det är väldigt mycket trafik på Snokebovägen. VEMAB har inte lagt på väggrus och det är faktiskt en väg vi pratar om. Jag tror jag pratar för hela gatan när jag säger att alla är duktigt irriterade. För mig är det en så liten sak för VEMAB att åtgärda.

"Var som en ökenstorm"

Lars Ove Johansson bor också längs med Snokebovägen och ger samma bild.

– Det är frustrerande tycker jag. Fastigheterna blir så nedsmutsade, man vill ju ha dem i ordning. Alla entréer, fönster och värmepumpen är hela igensatta. Det började nästan direkt efter att de slutade med arbetet. När värmen kom var det som en ökenstorm som svepte in så fort en bil körde förbi.

Han är kritisk till att vägen öppnades överhuvudtaget:

– Jag är inte insatt, men jag tror man lagt på fel material. Egentligen skulle man inte ha släppt på trafiken förrän det var asfalterat. Det är en sådan belastning på gatan och mycket tung trafik.

Vad vill du att VEMAB ska göra nu?

– Nu får de ersätta oss eller hjälpa oss med saneringen på något sätt. Det måste göras rent och det är inte gjort på en timme. De måste ta sitt ansvar i det här. Det är frustrerande att se en fastighet bli så neddammad dag efter dag.

Hur VEMAB:s vd Olle Fogelin ser på kritiken kan du läsa om här.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: