Annons:

Sök

Annons:

  • Fredrik och Malin Starenflykt anordnar en höstmässa i Vimmerby i september. Foto: Sara Åstrand

  • Höstmässan kommer att äga rum i Källängsparken. Foto: Sara Åstrand

Lokalt företag anordnar höstmässa – söker efter utställare

I september anordnas en höstmässa för naturintresserade. Det nystartade Vimmerbyföretaget Starlings håller i mässan och nu efterlyser man föreningar och företag som vill ställa ut. 

Annons:

Den 24 september är det dags för höstmässa i Källängsparken i Vimmerby. Mässan anordnas av företaget Starlings Arkitekt, Event & Projektledning. Ägarna av aktiebolaget är Malin Starenflykt och Fredrik Starenflykt. 

Starling startades den 1 juni i år och har ännu haft en bra start på sin verksamhet. Företaget fokuserar på arkitekt, event och projektledning, där Malin Starenflykt är mest verksam inom de områdena. Hennes man, Fredrik Starenflykt, fokuserar på jakt och fiske. 

– Man kan säga att vi står på tre ben. Det är en bra mix, jag tror det är svårt att starta upp ett företag i en mindre kommun och endast fokusera på en sak, säger Malin Starenflykt. 

Har sommarlovsaktiviteter

Under sommaren anordnas det olika aktiviteter för både barn och vuxna. De har haft sommarlovsfiske för barn, men även guidade turer med båt för vuxna och grupper. 

Malin Starenflykt har arbetat med projektledning i 13 år, samt har hon drivit en egen firma under 8 år och gjort arkitektritningar åt både privatpersoner och företagare. 

Det kan vara svårt at starta upp ett helt nytt företag eftersom det är många saker att tänka på. Under starten av företaget var det många som var hjälpsamma och peppande, framförallt de som sedan tidigare är verksamma inom turistbranschen. 

– De sträcker ut en hand och hjälper en i ”företagsdjungeln”. Det har bara varit positiva upplevelser hittills. 

Anordnar mässa i september

Höstmässan har ett ”outdoor”-tema där man som företagare eller förening är välkommen att delta med att ställa ut. Malin Starenflykt tycker det är synd att Källängsparken står tom majoriteten av tiden. 

– Det verkar vara ett bra intresse. De som jag har varit i kontakt med verkar vara väldigt positiva och tycker att det är kul att det händer något i Vimmerby.  

Varifrån kom idén till en höstmässa?

– Vi är väldigt djur och natur-intresserade i familjen och företaget. Vi kände att det inte har hänt så mycket under pandemin. Vi vill därför förlänga säsongen i Vimmerby, utanför turistsäsongen, så att det händer lite mer för oss som bor här.  

Söker efter utställare

Nu söker man efter aktörer som vill vara med på mässan. Den riktar sig främst till föreningar och företagare i Vimmerby, Hultsfred och Kinda som är verksamma inom djur, natur, närodlat, jakt och fiske. Hittills har man hittat utställare inom alla kategorier, men man fortsätter att söka efter fler. 

Inom de närmaste veckorna kommer arrangörerna att gå ut med fler detaljer, som de väljer att hålla på just nu. Det ryktas om att de även kommer använda sig av scenen i Källängsparken på något sätt.

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: