Annons:

Sök

Annons:

  • Ännu skymtar det bara lappar på fönstren, men öppningen verkar vara nära. Foto: Sara Åstrand

  • Butiken ligger i Vimmerby Mässhallars lokaler nära hotellet och restaurangen. Foto: Sara Åstrand

Den grekiska butiken närmar sig öppning i Vimmerby

I april rapporterade Dagens Vimmerby om att det skulle komma en grekisk butik till stan. Nu är det nära och öppningen verkar vara i slutet av augusti. 

Annons:

Bolaget Edesmate AB ägs av Margarita Zygouri från Mariannelund. Den ursprungliga tanken var att öppna butiken i Mariannelund eller Eksjö, men det slutade med att det blev Vimmerby istället.

Det håller på att göras i ordning för fullt i lokalen, som i Vimmerby Mässhallars lokaler nära hotellet och restaurangen. Lokalen är 110 kvadratmeter.

– Vi väntar bara på några leveranser innan vi kan öppna, säger Margarita Zygouri. 

Grekiska livsmedel

I butiken kommer det finnas traditionella livsmedel som importeras från Grekland. Det rör sig om bland annat fetaost, andra grekiska ostar, oliver, yoghurt och mycket annat. 

Än så länge ser det ut som att bara kommer vara Margarita och hennes man som arbetar i butiken, om man ska anställa mer är ännu osäkert. 

– Jag arbetar på hälsocentralen, men jag kommer arbeta i butiken utöver det. Det kommer mest vara min man som arbetar där. 

När alla leveranser har kommit ser det ut som att det äntligen är dags för öppning, drygt ett halvår efter att bolaget registrerades. Exakt vilket datum det blir återstår att se, men förhoppningen är under augusti månad. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: