Annons:

Sök

Annons:

Säsongen lider mot sitt slut och det är osäkert hur det blir framöver för Storebro Herrgård. Foto: MostPhotos

Kan vara sista säsongen för den anrika herrgården – ägarna osäkra om framtiden

Den 11 augusti stänger Storebro Herrgård för säsongen. Det är oklart om ägarna kommer att fortsätta driva verksamheten till nästa år. 

Annons:

I mars rapporterade vår tidning om att den anrika Storebro Herrgård var ute till försäljning i början av året, men ägarna fick den inte såld. De valde därför att fortsätta driva verksamheten en säsong till. Det blev dock en kortare säsong än vanligt då de kommer stänga på torsdag, förutom några enstaka bokningar ibland. 

Trots en osäker start på året har det gått bra för herrgården under sommaren. 

– Det är full fart. Det har varit ett normalt år, det är framför allt under juli som vi har ett stort tryck, säger ägaren Tord Hjerpe.  

Ägarna driver själva

Anledningen till att man la ut anläggningen till försäljning i början av året var på grund av hälsoskäl. Ägarna driver verksamheten själv, med endast några få som hjälper till ibland. Det är en för liten anläggning för att ta in många anställda. Det har lett till att det har varit mycket arbete att stå i och det tar mycket energi. 

Framtiden för Storebro Herrgård

Om herrgården kommer läggas ut till försäljning igen återstår att se, ägarna har ännu inte bestämt sig hur de ska göra i höst. 

– Vi har inga färdiga tankar om hur det blir framöver, det ska utvärderas och funderas och sen får vi se. Det är en ny bild att ta hänsyn till än när vi tog beslutet förra gången. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: