Annons:

Sök

Annons:

RESTAURANG OCH KROG I VIMMERBY LÄGGS NED

Burgers & Beers i Vimmerby läggs ned, meddelar ägarna i ett inlägg på sociala medier. Foto: Arkivbild

RESTAURANG OCH KROG I VIMMERBY LÄGGS NED

Restaurangen och krogen, Burgers & Beers, kommer att läggas ned. Det meddelar man på sociala medier. "Detta med tårar i ögonen", står det inlägget.

Annons:

Burgers & Beers har hållit stängt en tid och nu kommer svaret på varför. Burgers & Beers i Vimmerby kommer att läggas ned.

"Tyvärr efter en lång diskussion och tänkande så har vi kommit fram till att vi kommer stänga och lägga ner Burgers & Beers helt och detta med tårar i ögonen", skriver man i ett inlägg.

En orsak beskrivs vara för mycket klagomål.

"Vi kan inte fortsätta med våran verksamhet så som vi vill göra pga mycket klagande från Vimmerby kommun på saker som inte finns klaga om tex om ljudnivån. Våran verksamhet bygger på mycket live musik, trubadurer mm. Men vi kan inte göra det pga kommunen. Sen kommunen stängde av gatan så har vi inte fått ett enda klagomål på ljudet. Varför väljer kommunen att stänga av gatan? Det va ju vi som va problemet enligt dom och inte bilarna? Medans dom själva säger att dom stänger av gatan pga alla bilar. Men fortfarande vi som får skit på oss", skriver man i inlägget.

Skyller på kommunen

Burgers & Beers skriver att man aldrig varit med om en kommun som motarbetar krögare på det här sättet.

"Har aldrig varit med om en kommun som motarbetar krögare istället för hjälpa till och vägleda. En kommun som vägrar lyssna. Och då har jag ägt krogar på flera kommuner. Vi är den enda krogen i Vimmerby kommun som har krav på ordningsvakter. Vad är skillnad på oss och andra krogar? Detta beslut ändrar vimmerby kommun utan att ens meddela varför eller en förklaring. Ordningsvakter kostar mer än våran hyra per månad. Under Corona så ansökte vi om gymnasielunch där alla elever kunde få lunch via kommunen. Detta ansökte vi om 3 gånger och samtliga 3 gånger så har kommunen tydligen tappat bort våran ansökan", skriver man i inlägget.

Restaurangen vill också tacka för alla som besökt dem under deras tre år i Vimmerby. Vår tidning sökte ägaren Durhan Elezovic under stora delar av förra veckan.

Mikael Rehnman, ansvarig för försäljningen på Trade Företagsförmedling, berättade i förra veckan att försäljningen skulle stoppas men hänvisade alla övriga frågor till ägaren, som vi sökte flera gånger.

– Jag är förhindrad att prata om det, men restaurangen är stängd och försäljningen kommer vi att ta ned. Det här är något jag aldrig har varit med om, sa han då.

HÄR kan du läsa hur kommunen ser på kritiken.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: