Annons:

Sök

Annons:

DYKARE HITTADE KROPP I MÖCKELN – VAR BORTA NÄR HAN KOM TILLBAKA

I söndags hittade en av dykarna en kropp i Möckeln, men när platsen skulle markeras var den försvunnen igen. Foto: Simon Henriksson

DYKARE HITTADE KROPP I MÖCKELN – VAR BORTA NÄR HAN KOM TILLBAKA

I söndags hittade en av dykarna en kropp i Möckeln. När han åkte tillbaka för att markera platsen var kroppen försvunnen igen.
– Jag kan inte säga till hundra procent att det är Agneta, men det ligger en kvinna i Möckeln och vem skulle det annars vara? säger livskamraten Matz Eklund.

Annons:

Det har minst sagt varit dramatiska dagar runt sjön Möckeln. Allt började med att likhundar gjorde kraftiga markeringar i sjön under lördagen. När en dykare körde ut med en scooter under söndagen såg han en kropp.

– Han var nära att köra på den och blev lite skärrad av det och körde tillbaka. Han skrek att han hittat henne. Han såg att det var en kvinnokropp till hundra procent och när han sedan ska markera var den ligger är den försvunnen. Vi får inte ta upp kroppen, bara markera var den ligger, säger Matz Eklund och fortsätter:

– En kropp kan tydligen flytta sig ganska snabbt eftersom den väger så lätt när den legat i vatten så länge. Vi bojade platsen och så blev det mörkt rätt snabbt. Det var en väldig besvikelse.

 "Så dåligt att det finns inte"

Under måndagen kontaktade Eklund polisen som kallade på specialisthjälp från Stockholm.

– Det var därför de kom hit igen, men det slutar med att de dyker i en timme på två dagar. Det finns en kropp i Möckeln och de dyker en timme och sen åker de hem. Det är så dåligt att det finns inte tycker jag. Det blir man lite förbannad på, det är tråkigt att polisen har så små resurser.

En omprioritering gjorde att polisen inte kunde genomföra någon dykning förrän först under tisdagen.

– De har mest kört med sonar och jag tycker att de kunde ha berättat att de var tvungna att omprioritera. Hade de dykt på måndagen kanske vi hade hittat henne nu. Snabbheten är väldigt loj tycker jag.

 "Ser ändå positivt ut"

Idag avslutade polisen sitt sökande och kvar är familjen som nu får söka på egen hand istället.

– Jag tycker att de kunde ha sökt ett tag till. Nu får vi försöka själva, men det kostar mer tid och pengar. Jag tycker inte att vi ska behöva det.

Matz Eklund är säker på att det är Agneta som setts i vattnet.

– Det kan inte vara någon annans kropp än Agnetas. Jag kan inte säga det till 100 procent, men det ligger en kvinna i Möckeln. Att det skulle vara någon annan just nu… det är inte mycket som talar för det.

Flera insatser kommer att vidtas kommande dagarna.

– Det ser ändå positivt ut. Nu kör vi vidare med specialsonar, dykare som kommer fredag morgon och likhundar igen. Kroppen borde inte kunna flytta sig hur långt som helst, men det är samtidigt en stor sjö och en liten kropp som ligger en bit under ytan. Men nu vet vi ju att vi sett en kropp.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: