Annons:

Sök

Annons:

På lördag är det dags för en ny större sökinsats igen. Foto: Privat

Ny större sökning efter Agneta planeras till lördag: "Kan inte ge upp"

Resurserna fanns redan i lördags, men snöovädret ställde till det. Nu väntar istället en större sökning efter försvunna Agneta på lördag vid Möckeln.
– Vi kan inte ge upp, säger livskamraten Matz Eklund.

Annons:

I fredags markerade hundar på nytt i sjön Möckeln och stora resurser ordnades fram till lördagen sökinsats vid Möckeln. Men den fick genomföras i total snöstorm. 

– Det blev en skittung dag i lördags. Vi hade det bra förspänt med resurser, men vädret förstörde helt och hållet för oss. Alla som var där gjorde dock ett fantastiskt jobb, även om vädret var emot oss, säger Matz Eklund.

Agneta är fortfarande inte hittad och till lördagens större sökinsats väntar snarlika resurser som den gångna lördagen. 

– Vi börjar om på nytt och samlas vid badplatsen vid Möckeln klockan 09.00 på lördag. Det är klart med tre sonarbåtar, dykare och förmodligen kommer Göteborgsgänget också. Vi hoppas att hunden från Skåne kan komma också. Bara det är plusgrader, så funkar det med hunden. Det är den som kan hitta exakt var hon är. 

"Kan inte ge upp"

Väderprognosen inför helgen ser också bättre ut. 

– Det ska bli milt och vi hoppas att det inte blir för mycket snö eller regn. Prognosen ser okej ut just nu. 

Redan under veckan söker man i mindre skala på kvällstid.

– Vi kör lite kväll och natt med egna båtar. Vi kör med vanliga elsnurror och lyser med lampor för att se om något flutit upp. Det är i mindre och egen regi, men det stora jobbet blir på lördag, där frivilliga ställer upp.

Behöver du någon ytterligare hjälp från allmänheten?

– Vi behöver lite dykare och vadare. Det är bättre med för mycket folk än för lite. Vi kan helt enkelt inte ge upp nu, utan måste fortsätta tills vi hittar henne. Med så mycket utrustning som polis, räddningstjänst och vi själva har är det helt sjukt att det är så svårt att hitta henne.

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: