Annons:

Sök

Annons:

Det blir ett nytt koncept i julhandeln. Foto: Arkivbild

Nytt koncept i julhandeln: "Början på en spännande julresa"

Det blir ett nytt koncept för julhandeln i både Eksjö och Vimmerby. Begreppet "Stjärnklappar" kommer att dyka upp.
– Detta är bara början på en spännande julresa, säger Beathe Skaate, ordförande i Vimmerby Handel.

Annons:

Ett nytt koncept kommer att dyka upp i julhandeln i Vimmerby. Begreppet "Stjärnklappar" handlar om särskilt utvalda produkter och arrangemang som ska stå för någonting bra för individen, kollektivet och planeten. 

– En stjärnklapp är något som är laddat med lite extra omtanke. Stjärnklappar är något nytt som vi vill ska växa fram under flera år framöver. Vi hoppas kunna skapa både magiska inslag, välgörande arrangemang och mysiga upplevelser för alla som bor och besöker Eksjö och Vimmerby under vintermånaderna, säger Helén Lindqvist, vd för Eksjö.nu och en av initiativtagarna till stjärnklappar, i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan Eksjö och Vimmerby på det här sättet är nytt.

– Stjärnklapparna är en möjlighet att lyfta hållbara produkter, tjänster och besöksmål i hela Vimmerby kommun. Att samarbeta med Eksjö är nytt, men också roligt, då vi har mycket mer gemensamt än vad vi tror. Detta är bara början på en spännande julresa, säger Beathe Skaate, ordförande i Vimmerby Handel.

– Julen står också för omtanke och givmildhet. I år kommer handeln och besöksnäringen att märka upp produkter och tjänster som bidrar till något gott när du köper dem. Det kan vara närproducerade produkter eller att en del av vinsten skänks till välgörande ändamål, berättar Pelle Nelzén, ordförande för Eksjö handel.

Filmatiserad julsaga

Tanken är också att det här ska markera startskottet för ett större, gemensamt grepp kring vintersäsongen i de båda kommunerna. Idén har tagits fram inom ramen för projektet "Digitalisera flera – för en hållbar framtid" och har fått medel från Astrid Lindgrens Hembygd. Projektet ska stötta handel och besöksnäring i båda kommunerna. 

Det finns även tankar på en filmatiserad julsaga i form av en lokalt producerad julkalender som kan ge lokalt engagemang och synlighet i övriga Sverige.

– Vi vill få till en bygdgemenskap kring alla fantastiska vinteraktiviteter som finns i det här området och samtidigt lyfta fram julens fina värden, säger Markus Koos och Karin Rudefelt från KORU Media, som varit med och tagit fram konceptet.

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: