Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbyprofil får fint pris – belönas med 50 000 kronor

Thomas C Ericsson får ett fint julpris. Foto: Arkivbild

Vimmerbyprofil får fint pris – belönas med 50 000 kronor

Vimmerbyprofilen Thomas C Ericsson får Samfundet De Nios julpris. Det ger honom 50 000 kronor.

Annons:

Thomas C Ericsson är poet och till vardags anställd på Vimmerby bibliotek. Totalt har han publicerat fem diktsamlingar och den senaste, Nattbok C, utkom tidigare i höstas.

– De senaste tre diktsamlingarna har jag jobbat mer seriöst med. Jag har också ett längre manus som jag har hållit på med i 12-15 år och som aldrig blir klart. Diktsamlingarna är egentligen något vid sidan om, säger han till litteraturnodens hemsida.

Ursprungligen kommer han från Vimmerby, men bor sedan en tid tillbaka i Kisa. Han har tidigare också varit grundare och redaktör tidskriften Den Blinde Argus. Tidskriften finns kvar som en hemsida men ges inte längre ut i tryck.

– Jag är fortfarande i chock. Det här priset betyder att jag får ta mig själv och mitt skrivande på större allvar, säger han.

Den litterära akademin Samfundet De Nio delar ut julpriset utan någon särskild motivering eller ansökan. Kommunpoeten Jimmy Alm, som deltog på Vimmerby berättar i oktober, är en annan mottagare av julpriset.

Övriga mottagare av julpriset 2022 är Sofia Dahlén, Christer Enander, Maja Larsson, K. Sivert Lindberg, Sorin Masifi och Negar Naseh. Samfundet De Nios särskilda pris går i år till Nils-Åke Hasselmark.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: