Annons:

Sök

Annons:

Nu byter Vimmerby kommun grafisk profil –

Så här kommer den nya grafiska profilen se ut. Foto: Skärmdump

Nu byter Vimmerby kommun grafisk profil – "Visar på respekt gentemot medborgarna"

Nu har Vimmerby kommun bytt grafisk profil. Beslutet togs av ett enigt kommunfullmäktige på måndagskvällen. Kommunens huvudfärg blir grön. 

Annons:

Kommunstyrelsen sa ja redan tidigare i januari och föga överraskande gick kommunfullmäktige på samma linje. Vimmerby kommun har därmed fått en uppdaterad grafisk profil. 

Den innehåller bland annat nya färger, typsnitt, logtyp och mallar för kommunikationsmaterial. 

Den tidigare grafiska profilen antogs för 14 år sedan och saknade enligt kommunen riktlinjer inom många områden och behövde förnyås för att klara kraven som ställs på kommunikationen i en modern organisation.

– Det känns både roligt och viktigt att vi nu får en mer omfattande och modern grafisk profil som förmedlar de värden Vimmerby kommun står för. Uppdateringen förnyar inte bara vårt visuella formspråk, utan ger också bättre förutsättningar att gradvis utveckla och förbättra kommunens webb och intranät. Syftet är att skapa en funktionell, harmonisk helhet för såväl medborgaren som för den anställde, säger Simon Roth, kommunikationschef.

Ska bli tydligare som avsändare

Tanken är att den uppdaterade grafiska profilen ska göra kommunen tydligare som avsändare.

"Den ger dig som medborgare en enhetlig bild av kommunen och hjälper dig att förstå vilka verksamheter som är våra", skriver kommunen.

Färgvalet ska återge bilden av Vimmerby kommun och den gröna färgen blir kommunens huvudfärg. 

"Grön är naturligtvis färgen på natur och hälsa, som symboliserar harmoni, friskhet, och är även kopplad till känslor av trygghet, men det symboliserar också nutiden, samhället, miljö, hållbarhet, landsort och skog. Det är också så att det mänskliga ögat lätt uppfattar färgen grön", skriver man.

"Visar på respekt gentemot medborgarna"

Uppdateringen av den grafiska profilen har genomförts helt av kommunikationsenheten och det har inte inneburit några kostnader externt för ändamålet.

"Detta visar på en hög förståelse och respekt gentemot kommunens medborgare och skattemedel", skriver man i dokumentet.

– Det här är gjort helt "inhouse" och innebär inga extra kostnader. Vi ser ett stort värde i det här, men inget material skrotas. Det sker skiften successivt. Det här blir en modernisering och ett modernare formspråk som har behövts, säger Helen Nilsson (S).

Den grafiska profilen kommer att implementeras successivt under våren och synas i bland annat trycksaker, annonser och sociala medier. 

"Det betyder exempelvis att skyltar i den nya profilen skapas när gamla är utslitna, felaktiga eller helt nya tillkommer, och kontorsmaterial förnyas när det gamla är slut", går det att läsa. 

Profilen kommer också på sikt att införas på kommunens hemsida.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: