Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Pastoratet bygger lekpark i Vimmerby – miniatyrkyrka med klättervägg på plats

    Bidrag från Anagariusstiftelsen gör att Vimmerby pastorat kan satsa på utemiljön vid församlingshemmet. En miniatyrkyrka med klättervägg har kommit på plats men det återstår en hel del arbete. Foto: Ossian Mathiasson

  • Pastoratet bygger lekpark i Vimmerby – miniatyrkyrka med klättervägg på plats

    Det här området bredvid församlingshemmet i Vimmerby kommer se annorlunda ut när byggnationen är klar under våren. Foto: Ossian Mathiasson

Pastoratet bygger lekpark i Vimmerby – miniatyrkyrka med klättervägg på plats

Vimmerby pastorat satsar på att lyfta utemiljön kring församlingshemmet. Det som har kommit på plats hittills är en miniatyrkyrka med klättervägg.
– Lekparken ska vara klar under våren, säger Mattias Kessén, kyrkogårds- och fastighetsansvarig.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby pastorat är just nu i full färd med att bygga en lekpark i nära anslutning till församlingshemmet i Vimmerby. 

– Det finns ett par olika delar i projektet. Vi har känt att vi behöver snygga till den yttre miljön runt församlingshemmet i Vimmerby plus att vi sökte och fick pengar från Ansgariusstiftelsen, säger Mattias Kessén. 

Vimmerby pastorat har från Ansgarius-Stiftelsen fått ett bidrag på 250 000 kronor till förmån för barn och unga. 

– Det är där lekparksdelen kommer in. Bidraget från stiftelsen finansierar utrustningen, säger Mattias Kessén. 

Minityrkyrka med klättervägg

Lekparken placeras i nära anslutning till församlingshemmet och Kessén berättar om den kommande byggnationen. 

– Det som just nu byggs är en miniatyrkyrka med klättervägg. Kyrkan är på plats men mjuka fallskyddsmassor ska läggas nedanför klätterväggen plus att marken ska höjas upp. Det kommer dessutom bli en linbana, en balansbana där man går runt på olika stänger och stubbar och en studsmatta som är nedfälld i marken. Det blir en trevlig parkmiljö. Nu håller de på och gör ett par terrasser där det kommer finnas fikabord, säger Mattias Kessén. 

Ekbacken har byggt minikyrkan med klättervägg. 

– Den ska påminna om Vimmerby kyrka men den är inte skalenlig av praktiska skäl. Vi har inget högt torn. Om man tittar på detaljerna så går det att känna byggnaden som Vimmerby kyrka. 

Lekparken är klar under våren

Pastoratet började planera arbetet för ett par år sedan och det praktiska arbetet har hållit på under hösten och vintern. 

– Allt kommer vara klart under våren. De håller just nu på och förbereder terrasserna och sedan blir det fokus på balansbanan och linbanan. Det hänger på vädret när vi utför de olika sakerna. Vi har dessutom några estetiska grejer kvar vid församlingshemmet då vi ska snygga till med planteringar vid entrén. 

Kessén tycker att placeringen vid församlingshemmet är mycket bra. 

– Den nya lekplatsen är bra för både allmänheten och för de egna verksamheterna. Den intilliggande förskolan har en egen lekplats men det är bra att de har en annan lekplats som de kan gå till plus att vi har ett fritids i närheten. Vi har mycket familjer som kommer förbi och tittar på kyrkan utvändigt och då kan lekplatsen vara bra för allmänheten. 

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: