Annons:

Sök

Annons:

  • Tea och Melda är kommunens nya ungdomsambassadörer – här är deras roll

    Tea Dahlenfors och Melda Kaya är kommunens ungdomsambassadörer. Foto: Pressbild

  • Tea och Melda är kommunens nya ungdomsambassadörer – här är deras roll

    Här står de tillsammans med ungdomspedagogen Anja Persson, kommunalrådet Helen Nilsson (S), oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M) och Jacob Käll (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Tea och Melda är kommunens nya ungdomsambassadörer – här är deras roll

De ska vara en länk mellan de folkvalda och kommunens unga invånare. Tea Dahlenfors och Melda Kaya är Vimmerbys nya ungdomsambassadörer. 
– Det är kul att se hur vi faktiskt kan vara med och påverka, säger Tea Dahlenfors.

Annons:

Både Tea och Melda går första året på Vimmerby gymnasium. Sedan i höstas jobbar de extra som ungdomsambassadörer i kommunen. 

Fyra timmar i veckan arbetar med de olika projekt som syftar till att öka ungdomsinflytandet och dialogen mellan ungdomar och politiker. Hittills har de två startat ett Instagramkonto för unga och planerat enkätundersökning för att ta reda på vad ungdomar tycker i olika frågor.

– Vi ska vara ungdomarnas röst i Vimmerby kommun, något jag tycker känns väldigt kul. Tanken är att låta ungdomar få ett större inflytande över politik och samhälle. Att fråga vad de tycker i stället för att bestämma saker över huvudet på dem, säger Tea Dahlenfors i ett pressmeddelande.

"Vanliga personer"

I rollen som ungdomsambassadörer träffar de skolungdomar, tjänstepersoner och politiker.

– Jag tänkte att det skulle kännas läskigt att träffa politiker och andra viktiga personer, men de har visat sig vara vanliga personer som är lätta att diskutera med, säger Melda Kaya.

– Det känns kul att se att vi kan vara med och påverka. Man tar hänsyn till våra tankar och idéer, mer än vad jag trodde när jag först sökte jobbet, säger Tea Dahlenfors.

Kan bli permanent

Beslutet att satsa på ungdomsambassadörer togs under 2022.

– Deras grunduppdrag är är att öka möjligheten till delaktighet och inflytande för kommunens ungdomar. Genom ambassadörerna kan vi få in synpunkter, men också ge unga kunskap kring hur de kan ha kontakt med oss i politiken, säger Jacob Käll (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen. 

Utformningen av uppdraget sker tillsammans med ambassadörerna. Målet är att satsningen ska bli permanent.

– Det här året försöker vi hitta en bra struktur och form för satsningen. Tanken är att nya ungdomar sedan ska anställas varje läsår.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: