Annons:

Sök

Annons:

Campuschefen lämnar sitt jobb – kommunen tittar på ny organisationslösning

Campuschefen Mattias Nordqvist slutar sin anställning i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Campuschefen lämnar sitt jobb – kommunen tittar på ny organisationslösning

Efter fyra och ett halvt år som chef för Campus I Vimmerby har Mattias Nordqvist sagt upp sig. Nu tittar kommunen istället på en helt ny lösning för Campus och Lärcenter.
– Det finns flera fördelar med den här organisationen, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Att Campuschefen Mattias Nordqvist avslutat sin anställning framgår av protokollet från det senaste sammanträdet med barn- och utbildningsnämnden. 

Den 24 februari gör han sin sista arbetsdag. 

– Han har fått ett nytt jobb i en annan kommun. Han har alltid varit en driven och kompetent chef som betytt mycket för utvecklingen på Campus tillsammans med medarbetarna. Campus har vuxit väldigt mycket och Mattias har i sin roll jobbat väldigt aktivt för att driva utvecklingen framåt och fått till många utbildningar och kurser hit. Det kommer vara en förlust för oss, men jag vill samtidigt passa på att önska honom lycka till, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

I samband med det här tittar nu kommunen på en helt ny lösning, där man slår samman Campus och Lärcenter i en gemensam organisation.

– Förslaget att ta ställning till för politikerna gäller en sammanslagning av Lärcenter och Campus. Det skulle göra att vi samlar all utbildning för vuxna under samma organisation. Det gör kopplingen lättare för sättet vi kan jobba med de studerande. Campus Vimmerby är en liten organisation och när de har aktiviteter eller tentor på kvällar eller helger blir det sårbart om flera är sjuka samtidigt. Som en del i en större organisation blir det inte lika sårbart. Det är några av fördelarna med den här organisationen om den blir av.

Uppdraget ska inte förändras

Campus uppdrag ska inte alls förändras, säger Ola Karlsson.

– Det är viktigt att säga att det inte ska innebära någon förändring av uppdraget. Campus ska behålla sin identitet och det finns ingen avsikt att förändra målen vi ha. Det kommer vara väldigt många detaljfrågor framöver. De frågorna kommer man inte besluta om nu, utan det får vi titta på framöver.

Tanken är att det blir två chefstjänster i den nya organisationen. Sara Olsson, som i dag är rektor på lärcenter, blir ansvarig för Campus. Sandra Carlsson, biträdande rektor, blir rektor på heltid.

– Några detaljer har vi inte löst ännu. Tanken är att Campus ska fortsätta bedrivas precis som tidigare. Campus blir en del av organisationen och Sara kommer behålla ansvaret för delar av det fortfarande. En del frågetecken är inte lösta ännu och det är ingen jättebrådska heller. Det kommer ske under våren. 

Beslut nu i februari

Barn- och utbildningsnämnden ska fatta beslut om förslaget på sitt sammanträde senare i februari. 

– Nämndens beslut handlar om man ska slå ihop verksamheterna. Det är så beslutsförslaget ligger och blir det så får vi titta på de här andra frågorna tillsammans med verksamheten längre fram. Det handlar om fördelning, namn och så vidare. 

Så Campus kanske får ett nytt namn?

– Det får vi se. Men tanken är att det ska bedrivas som det har gjort.

Campus Vimmerby har sex anställda och Lärcenter har cirka 25 medarbetare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: