Annons:

Sök
Dags för populära välgörenhetskonserten i Vimmerby:

Sonja Aldén kommer till Vimmerby kyrka på lördag för en välgörenhetskonsert. Foto: Bildbyrån

Dags för populära välgörenhetskonserten i Vimmerby: "Hoppas det blir en succé"

Nu är det dags för Vimmerby Astrid Lindgren Rotaryklubbs välgörenhetskonsert. Jubileumskonserten anordnas i helgen och folkkära Sonja Aldén uppträder.

Annons:

Årets välgörenhetskonsert blir den 25:e i ordningen sedan starten i mitten på 90-talet. Väldigt mycket pengar har samlats in genom årens lopp.

– Det allra första året var det faktiskt Cyndee Peters som uppträdde. Totalt har vi samlat ihop över en miljon kronor, berättar Ulf Berg från Rotaryklubbens konsertkommitté. 

Genom åren har pengarna gått till bland annat en vattenprojekt i Tanzania och ett solcellsprojekt i samma land. 

– Pengarna går dit i år också, men vi skänker även till den lokala majblommeföreningen och lite annat lokalt, säger Ulf Berg. 

"Rikskänt namn"

Hur mycket pengar man hoppas samla in i år vill han inte spekulera kring. 

– Allt överskott går till välgörenhet och vi får se hur mycket vi får in. Vi jobbar även med sponsorer och det ser lovande ut, säger han. 

450 biljetter har tryckts upp till konserten som är nu på lördag. 

– Vi hoppas att det blir en succé även i år och vi vet att många köper sin biljett sista veckan. När man ser hur mycket pengar vi fått in på de här 25 konserterna blir man överväldigad. Det är inga dåliga summor. I år har vi ett mer rikskänt namn än vi haft på några år. 

Det är nämligen artisten Sonja Aldén, som slog igenom i Melodifestivalen för drygt 15 år sedan med låten "För att du finns", som för första gången kommer till Vimmerby kyrka. Vid sin sida har hon pianisten och kapellmästaren Carina E Nilsson, som är bördig från Rumskulla, i konserten "Sånger i tiden".

– Hon är en av landets mest anlitade pianister och har medverkat i över 6 000 konserter. Det blir en nära konsert med både egna och utvalda sånger, säger Ulf Berg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: