Annons:

Sök

Annons:

  • Kenny fick medalj av försvarsministern:

    Kenny Fransson och Mikael Lindén samt Henrik Sommansson från organisationen Sweden Help East tillsammans försvarsministern Pål Jonson (M). Foto: Privat

  • Kenny fick medalj av försvarsministern:

    Kenny Fransson visar upp den medalj han fått.

  • Kenny fick medalj av försvarsministern:

    Här reparerar Kenny Fransson en lastbil med elverk som ska till Poltava – och där det är bråttom.

Kenny fick medalj av försvarsministern: "Kan man minnas på ålderdomshemmet"

Kenny Fransson var på fredagen tillsammans med organisationen Sweden Help East inbjuden till försvarsminister Pål Jonson. Han fick då medalj för sina insatser.
– Det är något man kan ha som minne, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Tidigare i veckan berättade vår tidning att Södra Vi-bon Kenny Fransson, som gjort mängder av hjälpresor ned till Ukraina, var inbjuden att träffa försvarsministern Pål Jonson (M) i Stockholm. 

Ett möte som var givande, säger han.

– Det var väldigt intressant. Det var ett tiotal organisationer som var inbjudna och jag tog tag i taktpinnen och tog kontaktuppgifter till alla. Förhoppningsvis kan vi få igång en del samarbeten som kan gynna Ukraina i det långa loppet, säger Kenny Fransson. 

Har ni haft några kontakter med dessa innan?

– Vi har haft en del samtal med vissa, men nu kan vi knyta ytterligare kontakter. Det är väldigt bra. Vi lyfte även under samtalen med Paul kring problematiken att vi får stå mängder timmar i tullen i Polen. Han lovade att lyfta det med Polens försvarsminister, men han kunde inte ge några löften. 

Fick medalj av ministern

Men det största som hände under mötet var att Kenny Fransson och den organisation han är en del av, Sweden Help East, fick medalj av försvarsministern för sina insatser. 

– Det känns roligt såklart och det är ett minne man kan bära med sig. Man kommer kunna titta på det när man sitter gaggig på ålderdomshemmet – om man inte glömt det, säger Kenny Fransson och skrattar:

– Det är ju en rolig grej och bra att organisationen har blivit uppmärksammad. Det är ju inget man gjort eller jobbat för, men det är roligt att det blev så. Men det viktigaste är att folket får det bättre i Ukraina och att det här kan gynna Ukraina. 

Även Ukrainas ambassadör var med på mötet under fredagen.

– Det var intressant på alla sätt och vis. 

Han ska alldeles strax åka ned till Ukraina igen. 

– Hjälpen behövs verkligen nu. Men tyvärr är det väldigt dåligt i vagnarna just nu. Lokalt behöver engagemanget komma igång. Nu är det en banankartong mat i veckan från tio butiker. Förut låg det mellan fem och tio. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: